10 motive sa calatoresti in tarile nordice din Europa

10 motive sa calatoresti in tarile nordice din Europa

Atunci cand spui Europa, din punct de vedere al turismului printre primele tari care iti vin in minte sunt Italia, Franta, Spania. Cu toate acestea, in nordul Europei stau ascunse cateva tari care au atatea bogatii culturale si naturale incat nu ajunge o viata sa le cunosti pe toate. Iata cel putin 10 motive pentru care merita sa calatoresti in viitorul apropiat in cel putin una din tarile nordice.

Motive pentru care merita sa vizitezi nordul Europei

Tarile din nordul Europei sunt considerate a fi elita continentului, atat datorita nivelului de trai ridicat cat si datorita comorilor naturale si culturale pe care le detin.

1. Iti poti alege tara pe care vrei sa o vizitezi in functie de sezonul in care doresti sa pleci in concediu. Oricare din tarile nordice se pot vizita fara probleme primavara sau toamna, cand temperaturile sunt suficient de blande pentru a iti permite sa te plimbi in voie.

  • Poti pleca cu o firma de transport persoane Germania Romania intr-o mini-vacanta din luna mai. In cel mult 24 de ore esti la destinatie si iti raman mai multe zile de vizitat cateva dintre cele mai importante locuri ale Germaniei.
  • Daca mergi iarna in Finlanda, ai mari sanse sa il gasesti pe Mos Craciun in satul sau din Laponia.
  • Vara petrecuta in Scotia va fi una dintre cele mai memorabile si respirabile datorita verdelui deosebit pe care il are aceasta tara.

2. Majoritatea peisajelor impresionante pe care le vezi in filme sau in documentare sunt din tarile nordice. Aurora Boreala, noptile polare sau lacurile imbratisate de munti sunt numai cateva din minunile acestor tari.

3. Localnicii tarilor nordice sunt vorbitori de limbi straine. Ca urmare, nu va fi greu sa comunici cu ei in engleza sau germana.

4. De la castele si catedrale pana la distilerii si muzee, comorile istorice culturale pe care aceste tari le detin nu se vor intalni nicaieri in lume.

5. Daca te documentezi atent inainte, poti planui o excursie in nordul Europei cu un buget redus. Spre exemplu, transportul international de persoane si colete cu Romfour este rapid, ieftin si sigur.

6. Evenimentele din aceste tari sunt unice si spectaculoase. Festivalurile de muzica, de cultura sau cele de iarna nu trebuie ratate.

7. Un alt atuu pe care il detin tarile din nordul Europei e ca sunt usor accesibile cu autocarul. Spre exemplu, daca alegi un transport Olanda Romania cu autocarul, un bilet este aproximativ 130 de euro.

8. Usurinta cu care poti calatori in aceste tari nu trebuie nici ea exclusa din aceasta lista. Datorita faptului ca in Uniunea Europeana se circula fara viza, poti vizita oricare din tarile nordice doar cu actul de identitate.

9. Oricare din tarile nordice iti ofera posibilitatea de a iti petrece cat mai mult timp in aer liber, facand miscare, ceea ce va contribui la o vacanta sanatoasa. Mai ales in contextul actual de pandemie, acest lucru reprezinta un avantaj clar. Tocmai de aceea, tarile nordice sunt printre cele cu riscurile cele mai scazute de contaminare.

10. Lasand ce e mai bun la final, mancarea si bautura specifice nordicilor iti vor face memorabila experienta vacantelor petrecute oriunde in nordul Europei.

Dupa cum observi, ai toate motivele din lume sa vizitezi oricare din tarile aflate in nordul Europei, de la peisaje si cultura pana la mancare si distractie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *