5 lucruri pe care nu le stiai despre centura de siguranta!

5 lucruri pe care nu le stiai despre centura de siguranta!

  23 ian. 2019  

Lipsa centurii de siguranta va poate pune serios viata in pericol. Atunci cand va ganditi la centura de siguranta cel mai sumbru scenariu este lipsa acesteia in cazul in care aveti un accident. Purtarea centurei de siguranta reprezinta cea mai sigura modalitate prin care puteti preveni o tragedie.

            Momentele neplacute pot sa apara oricand iar un accident de asemenea. In stuatia in care nu porti centura de siguranta in cazul unui impact poti sa iesi prin parbriz sau poti sa te rastorni cu masina iar intr-o astfel de situatie centura de siguranta este singura care te poate salva. Asa ca asigura-te ca centura de siguranta functioneaza, nu este blocata sau defecta iar pentru a afla acest lucru ai nevoie de o diagnosticare a masinii pe care o poti realiza cu ajutorul unui instrument de diagnoza.

            Acum ca stim cat de mult ne este pusa viata in pericol de lipsa acesteia iata cele mai importante 5 motive pentru care sa porti mereu centura de siguranta.

            Este cel mai eficient mijloc de protectie. In cazul unui accident acesta este cel mai bun mod prin care va puteti proteja de rani mult mai grave si chiar de a va salva viata. Centura de siguranta impreuna cu airbag-ul lucreaza impreuna pentru ca noi sa dispunem de cea mai mare protectie in cazul unui accident. Unii ar spune ca airbag-urile sunt prioritare insa acest lucru este fals. Airbag-urile sunt eficiente numai in cazul in care centura de siguranta este cuplata, astfel exista riscul unor rani serioase la impact.

            Protejeaza coloana vertebrala. In cazul unui impact centura de siguranta este cea care protejeaza coloana vertebrala si creierul intrucat aceasta pastreaza corpul intr-o pozitie sigura si fixa. Impreuna cu airbag-ul, centura de siguranta te poate ajuta sa scapi doar cu o serie de zgarieturi in urma unui accident.

            Viteza corpului este mult mai mica. In cazul unui impact daca nu ati purta centura de siguranta corpul s-ar izbi cu o viteza foarte mare. Centura de siguranta micsoreaza impactul si actioneaza precum o frana pentru corp.

            Iti protejeaza organele. Organele noastre au deja un sistem de siguranta, oasele. Astfel cea mai mare protectie o necesita acestea pentru a apara automat si organele precum inima si plamanii. Centura de siguranta a fost conceputa pentru a oferi aceasta protectie sprijinindu-se de cele mai rezistente parti ale corpului, toracele si soldurile.

            Mentine pasagerii in masina. Sunt diferite persoane care cred ca in situatia unui impact este de preferat sa fi aruncat din masina decat sa ramai in ea. In circumsanta unui accident pasagerii care sunt aruncati din masina au un risc de deces mult mai crescut comparativ cu cei care au fost protejati de centura de siguranta.

            In concluzie, poarta centura de siguranta indiferent de distanta pe care o parcurgi pentru ca un accident se poate intampla in orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *