Amenajarea unei case rustice

Stilul rustic, este preferat de cele mai multe ori pentru sarmul sau deosebit si pentru prezenta unor elemente specifice precum: piatra, lemnul, plantele, motivele folclorice si decoratiunile traditionale, care ne aduc constant aminte de legatura cu natura, cu nostalgia copilariei petrecute la bunici.

Un camin decorat in stil rustic nu inseamna neaparat pastrarea sau conservarea traditionalului, batranescului sau folclorului, putand fi in egala masura si sofisticat, modern si actual.

Daca acest stil va inspira si pe voi, puteti miza pe cateva sfaturi si sugestii care, cu siguranta, va vor ajuta sa atingeti un rezultat foarte apropiat de cel real si sa evitati o locuinta aglomerata si obositoare, avand in vedere ca stilul rustic este caracterizat mai ales prin piese de mobilier si obiecte decorative cu aspect greoi.

Avantajul stilului rustic este faptul ca poate fi combinat si cu elemente ce apartin altor stiluri, insa nu in proportii mari.

Decoratiunile interioare pentru casele rustice sunt obiecte care aduc aminte de natura. Fie ca sunt tablouri, ceasuri de perete, sfesnice sau alte elemente de decor, pentru ca acestea sa se incadreze in acest stil trebuie sa fie din lemn, piatra, metal, iar culorile sa nu fie puternice.

Mobilierul- Daca doriti sa adoptati stilul rustic in amenajarea interioara, ar fi mai indicat sa alegeti mobila in culori deschise, chiar alba. Pe langa faptul ca lumineaza si mareste vizual spatiul, mobila alba are avantajul ca este foarte usor de asortat cu celelalte obiecte si decoratiuni.

Bucataria poate fi transformata daca adaugati cateva rafturi decorative din lemn, pe care sa asezati unelte vechi, taranesti.

De asemenea, puteti inlocui fata de masa din bucatarie cu un stergar traditional, iar scaunele pot fi inlocuite cu bancute din lemn. Pentru un plus de farmec, puteti pune pe masa un vas sau o tava de lemn, pe care sa o umpleti cu frunze uscate si conuri de brad.

Intr-o bucatarie rustica trebuie sa fie prezente dulapuri din lemn, suspendate, in care se tin, la vedere, borcanele cu condimente, farfuriile si tacamurile, si numeroase elemente din lumea vegetala care sunt puse in vase de sticla transparenta ori sunt tinute la vedere in cosuri din rachita.

Mobila este una dintre alegerile cele mai importante atunci cand vreti un decor rustic. Nu uitati de rafturile prinse in perete, sifoniere si comode din lemn masiv.

https://mediena.ro/categorie/mobila-de-bucatarie/dulapuri-pentru-bucatarie/vitrine-si-bufeturi-pentru-bucatarie/

Lemnul este pus in valoare cu ajutorul elementelor metalice, un exemplu fiind mobilierul de exterior, care este realizat din fier forjat.

Cutiile din lemn, mesele si scaunele, fotoliile si canapelele in stil colonial sunt piesele de mobilier tipice pentru tema rustica.

In completarea setului de mobilier, alegeti o canapea cu aspect simplu, cu aspect pufos si margini mai rotunjite, imbracata intr-o husa de bumbac, in nunate deschise sau cu motive florale romantice.

Culorile- Paleta de culori aferenta stilului rustic evita tonurile stralucitoare si pasteluri provocatoare in favoarea culorilor subtile, nuante calde naturale. Paleta cromatica pe care stilul rustic o abordeaza se inspira in special din natura si este bazata pe culori de pamant: maron, auriu, caramiziu, bej, crem. Acestea sunt evidentiate prin tonuri de bleu, verde crud, culoarea oului sau chiar galben.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *