Amenajarea unui apartament mic

Reguli generale: Amenajarea interioara a spatiilor mici de locuit

Una dintre cele mai mari provocari o reprezinta amenjarea spatiilor mici de locuit, intrucat este destul de dificil sa gasesti variantele optime pentru a crea un design unic, care sa iti fie pe plac, dar care sa fie in acelasi timp un mediu functional, dotat cu tot ceea ce ai nevoie.

Descopera cum poti amenaja o locuinta in functie de specificul acesteia.

Trucuri pentru amenajarea unui spatiu mic- garsoniera

De obicei, majoritatea garsonierelor reprezinta un perimetru de mici dimensiuni, ceea ce face ca amenajarea sa fie mult mai complicata. Iata cateva trucuri de care sa tii cont in momentul in care vrei sa iti amenajezi spatiul dintr- o garsoniera mica.

  • Incearca sa folosesti culori deschise, de preferat alb sau nuante de bej si crem, ori culori pastelate pentru a face spatiul sa para mai mare, mai luminos
  • Alege piese de mobilier care sa aiba un aspect cat mai simplist, dar modern in acelasi timp. De preferat ar fi sa optezi pentru acelea care au un dublu rol, precum un pat care ofera si spatii de depozitare sau chiar o canapea extensibila, pentru a nu aglomera si mai mult incaperea. In ceea ce priveste dulapurile, acestea ar trebui sa fie destul de bine compartimentate si este recomandat sa aiba o inaltime mai mare decat latimea.
  • Incearca, pe cat posibil sa creezi un spatiu care sa inglobeze cele mai importante si utile piese de mobilier si renunta la decoratiunile care nu ofera si o latura practica.

Un apartament mic nu se refera neaparat la numarul de incaperi, ci mai mult la dimensiunile acestora. Alege mobilier compact sau care poate indeplini mai multe functii, precum paturile rabatabile cu dublu rol, comodele cu sertare etc.

Amenajarea unui dormitor mic

Dormitorul se numara printre cele mai importante camere dintr-o locuinta, prin urmare si atentia in privinta amenajarii acestuia ar trebui sa fie una sporita. Nu uita ca acestea ar trebui sa regaseasca principalele elemente de mobilier specifice, care sa iti ofere confortul de care ai nevoie.

Amenajarea unui living de mici dimensiuni

In cazul amenajarii unei camere de zi , lucrurile se pot complica. Sufrageria trebuie sa fie un loc primitor, pentru ca este spatiul in care iti vei petrece timpul impreuna cu familia sau prietenii tai. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

Pe site-ul celor de la Mediena gasiti o multime de piese de mobilier care se potrivesc intr-o incapere de dimensini mici.

Acestea sunt cele mai importante principii de respectat in cazul amenajarilor in incaperile mici. Nu uita ca acestea se pot schimba sau modifica in functie de tipul si specificul locului dar si de dorintele personale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *