Beneficiile tincturii de propolis

Tinctura de propolis are numeroase beneficii pentru sanatate, acest produs apicol fiind apreciat inca de acum mii de ani. Atat egiptenii, cat si grecii sau asirienii i-au recunoscut beneficiile si proprietatile pe care le are in vindecarea ranilor si a tumorilor.

Substanta aceasta este folosita in consolidarea stupului si in lipirea fagurelui. Scopul este preluat si de catre oameni, tinctura avand un rol in protejarea impotriva intrusilor si anume ciuperci, bacterii sau virusuri, dar si mentinerea vitalitatii.

Propolisul este un produs apicol, acesta avand in componenta un numar de 300 de compusi naturali printre care 50% rasina, 30% ceara de albine, 5% polen, 10% uleiuri esentiale si 5% alti compusi organici.

Tinctura este un puternic leac natural, ea fiind una dintre cele mai frecvente forme in care poate fi gasit propolisul. Multe studii au aratat ca aceasta are un rol important in protectia organismului.

Obtinerea tincturii

Aceasta substanta se gaseste in magazine la pretul de 27 lei/sticluta de 50 ml. Ea se poate prepara la rece, chiar si acasa, iar tot ce veti avea nevoie pentru a prepara aceasta tinctura va fi 50 de grame de propolis burt, 250 ml alcool dubllu rafinat cu o concentratie cuprinsa intre 70 – 96o si un recipient din sticla inchisa la culoare.

Principalele beneficii

Este un lucru cunoscut faptul ca propolisul are un efect anti-inflamator in organism, acesta vindecand ranile si arsurile. Studiile au aratat ca aceasta substanta poate ajuta persoanele care au suferit de arsuri sa se vindece mai repede. Se dezvolta astfel mult mai repede noi celule sanatoase.

Herpesul poate fi si el vindecat si ameliorat, unguentele care contin propolis grabind timpul de vindecare al ranilor, reducand simptomele cauzate de virus. Propolisul reduce numarul de virusi din organism si protejeaza impotriva viitoarelor eruptii curantate.

Un alt beneficiu al propolisului este ca acesta poate fi folosit sub forma de terapie complementara pentru ca s-a demonstrat faptul ca reduce posibilitatea ca anumite celule sa devina canceroase, impedicand celulele canceroase sa se multiplice.

Mai multe despre propolis poti citi pe uncorpsanatos.ro

Propolisul este apreciat si pentru faptul ca poate combate raceala. Extractul de propolis poate preveni sau in unele cazuri poate scurta natural raceala si ameliora considerabil tusea, precum si durerile in gat. Simptomele candidozei sunt si ele ameliorate in timp daca veti profita de beneficiile oferite de tinctura de propolis. Tinctura de propolis are o actiune antifungica in organism, ea avand efecte asupra a 40 de tulpini diferite de ciuperci precum este si Candida Albicans.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *