Cat de rezistent este un implant mamar?

Multe dintre femeile din ziua de azi au posibilitatea de a-si schimba corpul, de a-si imbunatatii formele si de a si le remodela. Posibilitatea si dorinta ca o femeie sa apeleze la implanturi mamare este extrem de populara,  majoritatea dintre aceste femei recurg la implanturi mamare datorita sentimentului natural pe care il ofera. Sanii unei femei sunt o parte importanta din viata acesteia, aspectul fizic cat si perceptia asupra propriei persoane sunt relevante. 

A recurge la mana medicilor chirurgi pentru implanturi necesita ca fiecare pacient sa cunoasca ce presupune operatia de marire a sanilor si cum exact poate fi realizata forma sanilor dorita. Rezistenta implantului mamar este la fel de importanta precum alegerea marimii implantului, de aceea in acest articol va vom raspunde la cateva intrebari legate de rezistenta acestora. 

Din ce este alcatuit, realizat un implant mamar?

Majoritatea implanturilor mamare sunt realizate din silicon sau gel salinic. De obicei se opteaza pentru marire sani cu implant silicon pentru un efect cat mai natural, acesta fiind este realizat dintr-un material vascos realizat la un nivel si grad medical, incorporat, inclus intr-o scoica moale, transparenta. Implantul de silicoane ii va oferi sanului fermitate precum si naturalete la atingere. Implanturile cu gel salinic sunt realizate dintr-o solutie pe baza de apa sarata sterila incorporate intr-o scoica de silicon.

Diferentele intre implanturile de silicon si implanturile din gel salinic 

Intrebarea legata de diferentele dintre cele 2 implanturi pentru marirea de sani este destul de des intalnita de catre medicii chirurgi. Desi intrebarea este des pusa alegerea acestui tip de silicon se bazeaza pe propria preferinta a fiecarei paciente si pe rezultatele dorite, totusi exista diferente care ar putea sa va schimbe opinia despre alegerea uneia dintre ele. 

Una dintre diferentele majore intre reconstructia mamara cu implant silicon si implanturile de gel salinic este cum arata implanturile sub piele, cum se simt acestea. La femeile ce au pielea mai subtire implantul de gel salinic se observa usor si se poate simti destul de usor. 

Implantul de silicon este foarte des folosit datorita moleculor de gel slicon ce au diferite nivele de coeziune, oferind fermitate persoanelor care opteaza pentru un numar mai mare de molecule de silicon pentru implant. 

Ce forma au implanturile?

In alegerea tipului de implant mamar potrivit, fiecarei femei i se vor oferi diferite forme, marimi si nivele de fermitate, fiind necesara o discutie cu medicul chirurg despre rezultatul si forma finala dorita.

Cat de mult rezista implanturile?

Rezistenta implanturilor in timp se bazeaza pe diferiti factori ce tin atat de silicon cat si de mentenanta, implanturile mamare nu au rolul de a rezista toata viata fara a fi nevoie de verificare, ingrijire sau mentenanta. Cele ce aleg implanuri de silicon pentru marirea de silicon ar trebui sa isi faca un scan din cand in cand pentru ca medicul chirurg sa vada cum se mentine implantul si daca sunt necesare ajustari. 

Tehnologia moderna face ca cele mai noi implanturi sa fie extrem de rezistente la rupturi sau scurgeri, implanturile de tip gummy bear sunt atat de rezistent incat chiar daca scoica protectoare este desfacuta, moleculele de silicon isi pastreaza fermitatea si forma.

Tu ce intrebari ai legate de implanturile mamare? 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *