Cat timp se tine laptopul in priza?

Iti prezentam mai multe sfaturi pentru a avea grija de bateria laptopului si pentru a o face sa dureze cat mai mult posibil. De cele mai multe ori atunci cand tii laptopul in priza foarte mult acesta sa va stirca si va uza bateria inutil. Din fericire gasesti incarcatoare laptop in magazine si baterii, insa poti face in asa fel incat sa nu fie necesar sa le schimbi continuu. Noi iti recomandam sa iei in calcul faptul ca laptopul tau ar trebui sa functioneze si pe baterie uneori.

Deci, trebuie sa aveti grija de bateria laptopului, astfel incat sa dureze cat mai mult posibil. De la si cand sa-l incarcati la ce temperatura sa-l pastrati.

Bateria este componenta despre care stim cel mai putin despre computerele noastre. Dar daca exista un lucru pe care il stim bine este ca se uzeaza foarte mult cu utilizarea. Odata cu trecerea timpului, bateria unui laptop dureaza din ce in ce mai putin pana cand, in cele din urma, ajunge sa devina inutilizabila.

Din fericire, cunoastem si unele practici care pot incetini acest proces de deteriorare. Exista multe mituri in jurul acestui subiect , deci nu este o idee buna sa credeti primul lucru care vi se spune. Acestea sunt cele mai bune modalitati de a avea grija de bateria laptopului.

Si cand sa incarcati bateria

In acest sens, exista sfaturi de tot felul. De la lasarea acestuia sa se incarce intotdeauna pana la incarcarea acestuia numai atunci cand ajunge la 0%. Adevarul este ca nici una nu este o idee buna. Lipsa de utilizare a bateriei care vine odata cu lasarea acesteia sa se incarce intotdeauna accelereaza procesul de uzura, deoarece electronii trebuie sa se miste liber. Cat tinem laptopul in priza este o intrebare la care nu avem un raspuns fix. Sunt mai multe moduri pentru a determina cat trebuie sa stea in priza, in functie de viata bateriei si de capacitatea sa.

Pe de alta parte, impunerea continua a ciclurilor complete pe ea este o idee si mai rea. Majoritatea bateriilor au o durata de viata de cel mult 600 de cicluri complete,iar prin descarcarea si incarcarea completa, probabil ca faceti un ciclu zilnic.

Cel mai bine este sa-l lasati sa descarce pana la 40% o data sau de doua ori pe saptamana. Daca utilizati laptopul acasa frecvent, aplicati descarcarea respectiva atunci cand este cazul, iar in restul timpului, daca puteti, scoateti bateria si alimentati computerul direct de la alimentare.

In cele din urma, daca aveti de gand sa petreceti o perioada lunga (de o luna sau mai mult), fara a utiliza laptopul, lasati bateria incarcata la 50%. O sarcina prea mare sau mica pentru o perioada lunga de activitate poate fi o problema.

Aveti grija de baterie: intretinere pentru a evita degradarea

Cel mai important lucru atunci cand luati in considerare o buna intretinere a bateriei este temperatura. Orice extrem este periculos, dar mai ales caldura. Temperaturile de peste 40° trebuie evitate cu orice pret si, daca este posibil, si cele sub 0º. In mod normal, mediul unei case nu prezinta niciun risc.

Cu toate acestea, retineti ca bateria se poate incalzi prea mult, chiar daca temperatura ambianta nu este foarte ridicata. Obstructionarea functionarii ventilatoarelor prin utilizarea computerului pe picioare sau lasandu-l pe canapea incordeaza functionarea ventilatoarelor, iar acest lucru implica, la randul sau, o incalzire fatala pentru baterie.

Daca bateria laptopului poate fi indepartata, asigurati-va ca o scoateti de trei sau patru ori pe an si curatati conectorul magnetic care conecteaza bateria la computer cu un lichid cu alcool. In acest fel, va veti asigura ca aveti o transmisie de energie cat mai eficienta posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *