Ce aduce in plus un adeziv lemn D4 in industria pieselor din lemn?

Foarte multe tipuri de adezivi pretind ca se potrivesc la orice tip de lucrare din lemn, oferind o lipire buna in orice mediu. Totusi, daca proiectele din lemn sunt expuse la umezeala, trebuie sa folosim un adeziv lemn D4 sau D3, recunoscute pentru rezistenta la mediul exterior.

Pentru cele mai multe proiecte in aer liber, vom alege adezivi impermeabili, care vin in forma de adeziv PVA sau adeziv poliuretanic. Ambele tipuri sunt bune pentru lemn si pentru mediul exterior, dar adezivul poliuretanic are avantajul ca lipeste foarte multe alte meriale.

Un adeziv folosit in mediul exterior poate apartine claselor D3 sau D4

Acestea sunt variantele recomandate pentru piesele de exterior, unde este nevoie de o rezistenta mai buna la umezeala.

Clasificarea D3 este potrivita pentru lipirea exterioara care trebuie protejata impotriva intemperiilor. In mediul exterior, piesele din aceste materiale pot suferi condens ocazional si contact direct cu apa. Adezivii D3 sunt buni unde contactul cu apa este mai mare, insa nu unul ce se intinde pe o perioada mai mare de timp.

Clasificarea D4 este potrivita si ea pentru lipirea exterioara care poate fi expusa vremii, insa rezistenta este mai mare. Aceasta lipire rezista foarte bine la condens frecvent, precum si la o umiditate sustinuta, adica care se intinde pe o perioada mai mare de timp.

Avantajele unui adeziv lemn D4 sunt, pe scurt, urmatoarele:

  • Clasificarea este adoptata la nivel international, deci putem cu usurinta sa identificam in magazine aceste tipuri;
  • Continutul adezivului este unul de calitate inalta, care ii asigura atat rezistenta la umiditate, cat si rezistenta generala la imbatranire;
  • Variantele noi nu dauneaza deloc mediului inconjurator si nici sanatatii umane.

Clasificarile D, realizate in functie de rezistenta la diversi factori, sunt foarte utile, deoarece ne ajuta sa identificam mai rapid si mai usor adezivii potriviti fiecarui proiect in parte. Pentru lucrari ce tin de mediul exterior (furnir, mobilier, terase, scari etc.) un adeziv lemn D4 este cel mai indicat.

Tipuri de adezivi

Adezivii din clasa D4 folositi cel mai des spot fi de doua tipuri: PVA sau poliuretanici. In continuare, vom expune cateva caracteristici ale fiecaruia dintre acestia:

Adezivii D4 PVAc

Sunt utilizati in foarte multe locuri de prelucrare a lemnului. Un adeziv puternic este unul destinat mediului exterior. Pe langa faptul ca este utilizat la piesele pozitionate afara pentru a le proteja de conditiile de vreme, adezivii realizati dupa astfel de principii sunt folositi cu succes si la structuri de interior aflate in incaperi cu umiditate mare si oscilatii de temperatura, cum sunt baile si bucatariile.

Adezivii D4 poliuretanici

Acestia ofera o lipire foarte puternica si sunt compatibili cu multe materiale: lemn, sticla, piele, tesaturi, materiale plastice. Sunt deosebit de ideali pentru toate elementele exterioare expuse la apa si care necesita o rezistenta mecanica puternica. Timpul total de intarire variaza de la 1 la 6 zile, in functie de umiditatea mediului ambiant.

Calitate D4 de la Klebrom

In magazinul romanesc Klebrom vom gasi atat adezivi poliuretanici, cat si PVAC din clasificarea de durabilitate D4, pentru a ne servi diferitelor tipuri de proiecte cu materiale din lemn pe care le incepem.

Oferta de produse Klebrom este impartita pe categorii de lucrari, acesta fiind un lucru perfect pentru a gasi corect si rapid produsele potrivite, fie ca dorim un adeziv lemn D4 sau alte produse din sfera adezivilor, lacurilor si nu numai.

Lasă un răspuns