Ce faci când nu mai poți plăti creditul? Poate să folosești un Axi card?

Nu este neobișnuit că o persoană care a făcut un împrumut să întâmpine dificultăți în îndeplinirea scadențelor ipotecare. Pierderea locului de muncă și, prin urmare, a veniturilor, divorțul, boală, accidentul, sunt toate motivele care determină o schimbare a vieții. Indiferent dacă acestea sunt temporare sau pe termen mediu sau lung, ele îl expun la probleme care pot lua rapid o întorsătură neplăcută.

Cum să reacționezi atunci când te interesează ce părere aveți despre axi card? Începe prin a informa creditorul, banca, pentru a găși o soluție amiabilă și viabilă cu aceștia.

În caz contrar, vor apărea litigii cu toate consecințele pe care le implică acest lucru. Din incidentul de plată caracterizat (specificat în contractul dvs. de împrumut), creditorul va poate înregistra în Fișierul incidentelor de rambursare a împrumutului personal (FICP) pentru a recupera facturile neplătite, în special de la persoanele care au garant.

El poate, de asemenea, să pună în joc „confiscarea termenului” și să vă ceară rambursarea integrală a tuturor sumelor datorate, majorate cu o despăgubire de până la 7% din capitalul și dobânzile restante datorate și neplătite pentru o ipotecă.

Puteți reduce cuantumul ratelor dvs. lunare gratuit, ceea ce vă va permite, de exemplu, să rambursați 700 RON pe lună în loc de 1.000 RON dacă reducerea autorizată este de până la 30%.

De asemenea, puteți suspendă plata ratelor dvs. lunare pentru câteva luni: acestea vor fi apoi amânate la sfârșitul împrumutului, așa cum a fost cazul celor afectați de pandemia de Covid19 care au avut opțiunea de amânare a ratelor pentru 6 luni.

Aceste reprogramări măresc termenul inițial al împrumutului și, prin urmare, dobânda totală de plătit, dar au avantajul că vă permit să regândiți întreagă strategie financiară.

În cazul în care contractul dvs. de credit ipotecar sau de consum (inițial pentru maximum 20.000 RON) nu oferă astfel de posibilități, solicitați creditorului să obțînă, în scris, un nou program cu rate lunare reduse (această operațiune poate duce însă la taxe suplimentare).

 Grupați toate creditele într-unul singur

În contextul actual al ratelor dobânzii foarte mici, această restructurare care ar trebui să vă reducă plățile lunare poate fi, de asemenea, pe termen lung o sursă de economii.

Înainte de a începe, sunt necesare simulări cu privire la indemnizațiile de rambursare anticipată care vă pot fi solicitate dacă schimbați băncile.

Dacă este nevoie, în funcție de importanța dificultăților dvs. financiare, pot fi luate măsuri de remediere, convenționale sau legale.

Un creditor este un interlocutor că oricare altul. Are tot interesul să-și vadă clientul depășind dificultățile sale rapid. Acesta este motivul pentru care, la cea mai mică problemă, cel care a împrumutat trebuie să poată avea încredere în organizația care i-a acordat împrumutul. Un consilier va fi acolo pentru a-l ascultă și pentru a-l ajută să ia decizii solide și durabile.

Cea mai proastă soluție ar fi menținerea tăcerii în privința dificultăților cu care va confruntați și riscul de a acumula datorii neperformante. Cu cât dați alertă mai târziu, cu atât situația este mai dificil de depășit.

Apoi, puteți apela cu încredere la emiterea unui Axi Card pentru acoperirea unei părți din datorie și pentru a avea timp să regândiți toată strategia dvs.financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *