Ce tipuri de piloți forați în construcții există?

Ce tipuri de piloți forați în construcții există?

  06 nov. 2020   , ,

Stabilitatea unei locuințe începe de la fundația ei. Nu este un secret faptul că multe dintre construcțiile din țara noastră (și nu numai) au fisuri sau alte semne care indică faptul că greutatea clădirii nu se transmite uniform. Atunci când una dintre părți este suprasolicitată, rezultatul nu este unul deloc plăcut – mai ales în cazul clădirilor în care stăm. De aceea, alegerea modului în care fundația este realizată este un prim pas extrem de important.

Piloții forați sunt elemente folosite în construcții pentru stabilizarea fundațiilor. Aceștia asigură un transport corect și uniform al sarcinilor pe toata suprafața pe care clădirea va fi ridicată. Întregul proces presupune folosirea unor tehnologii moderne și întreprinderea de studii geotehnice, care să ofere rezultatele și valorile dorite.

În general, există două categorii de piloti forati:

  • Piloți forați purtați pe vârf;
  • Piloți flotanți.

Utilitatea unor piloți forați purtați pe vârf

Sunt utilizați în situațiile în care există doar straturi incompresibile în interiorul terenului de fundare. Piloții forați purtați pe vârf dispun de un diametru care variază între 400 și 1000 milimetri, fiind net superior în comparație cu cel al piloților flotanți.

Acest tip de piloți forați pot să determine dacă sub straturile de suprafață există un teren neconform sau perne și pungi de teren compresibil. În timp, acestea pot duce la tasarea terenului, afectând siguranța clădirii.

Utilitatea unor piloți flotanți

Aceștia mai poartă numele de piloți de susținere și beneficiază de un diametru redus, situat între 250 și 400 milimetri. Din punct de vedere tehnic, piloții flotanți transmit sarcinile verticale către teren, în urma unui proces de frecare laterală a pereților.

Cea mai bună metodă de a alege între cele două categorii de piloți este să apelați la o firmă specializată. Pilofor este pe piață de 15 ani și dispune de experiența necesară pentru a verifica terenul și a face recomandări în cunoștință de cauză. Puteți găsi toate informațiile necesare direct pe site-ul oficial, respectiv https://pilofor.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *