Cele mai eficiente tratamente pentru a spune “Adio!” vergeturilor

Cele mai eficiente tratamente pentru a spune “Adio!” vergeturilor

Vergeturile sunt acele dungi sau acel sir de dungi care apar pe anumite suprafete ale corppului in perioade ale vietii diferite. Odata cu trecerea timpului, ele se transforma din culoarea roz in alb, iar gradul de vizibilitate scade. Chiar daca nu sunt dureroase sau periculoase, din punct de vedere estetic arata destul de urat, iar din acest motiv majoritatea femeilor apeleaza la tot felul de tratamente vergeturi pentru a le indeparta.

Fie ca optezi pentru un tratament laser vergeturi sau tratament laser cicatrici este esential sa stii ca acestea vor da rezultatele mult dorite, fiind doua tehnici cunoscute in intreaga lume.

Unde apar vergeturile?

• Vergeturile pot aparea drept rezultat al sarcinii (striae gravidarum), cand pielea de pe abdomen, de exemplu, se intinde foarte mult;

• Vergeturile care apar la pubertate (striae distensae) – acestea apar cel mai adesea in perioada pubertatii; ele implica, de regula, linii drepte, care pot sa arate ca niste benzi;

• Vergeturi de culoare neagra sau gri inchis (striae nigrae) – de regula, acestea se observa in cazul persoanelor cu tenul inchis la culoare;

• Vergeturi violacee sau albastru inchis (striae caerulea) – se observa tot in cazul persoanelor cu pielea inchisa la culoare;

• Striae atrophica – este vorba de acea piele subtiata asociata cu vergeturile; acest gen de vergeturi se dezvolta la pacientii cu sindromul Cushing, din cauza intrebuintarii prelungite a corticosteroizilor sau dupa o procedura chirurgicala. Acest tip de vergeturi (striae atrophica ori striae atrophicans) este unul extrem de comun. Degradarea elastinei sau a colagenului, componente importante din piele, este o cauza a acestor vergeturi sau dungi atrofice.

Tratament vergeturi – tratament laser Erbium: Yag

Scopul principal al acestui tratament consta in reducerea semnificativa a aspectului vergeturilor si cicatricilor de orice natura. Folosind tehnologia laser Erbium Yag, acesta este unul ablaziv care realizeaza contolat mici gaurele pe suprafata pielii. Energia laserului tinteste apa din straturile superficiale ale pielii astfel incat contolat si foarte precis o transforma in vapori. Procedura este extrem de sigura si foarte eficianta.

Pentru a avea reuzltate vizibile ai nevoie de 2 sedinte care se vor realiza in descurusul a 4-8 saptamani. Inainte de inceperea tratamenutul se va aplica crema anestezica, iar nivelul durerii va fi zero. O sedinta de tratament dureaza intre 30 si 60 de minute, depinde farte mult de intinderea zonei. Roseata dispare in 3-5 zile, astfel perioada de recupereare va fi una scurta.

Avantajele laserului Erbium:Yag:

  • Tratamentul este realizat de un medic specialist.
  • Tratamentul este potrivit pentru toate tipurile de piele, nu are efecte adverse.
  • Rezultatele se menţin pe termen lung.
  • Rezultatele au eficienta de la cateva luni pana la cativa ani
  • Timp de recuperare minim

Nu este nevoie de o perioada anume in care poti urma acest tratament. Poti merge oricand la o clinica specializata, precum Clinica Yiara, pentru a-ti recapata frumusetea pielii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *