Cu virusurile nu e de joaca: De ce sa optezi numai pentru dezinfectanti profesionali?

De cand a aparut virusul responsabil de COVID-19, procesul de dezinfectare a devenit un aspect tot mai important in orice afacere. Astfel, cererea pentru produsele de acest tip a intampinat o crestere masiva. Majoritatea solutiilor de pe piata nu se ridica, insa, neaparat la nivelul asteptarilor.

Astfel, cei care isi desfasoara activitatile intr-un mediu cu un flux ridicat de persoane au nevoie de dezinfectanti profesionali pentru a putea lucra in continuare in siguranta. Acestia impiedica raspandirea microbilor in aer si reduc riscul de infectare. Iata ce trebuie sa stii inainte de a-i achizitiona!

Cum functioneaza solutiile profesionale?

Desi exista produse universale, multi dezinfectanti prezinta un rol specific. Spre exemplu, unii sunt creati speciali pentru geamuri, in timp ce altii au ca scop eliminarea grasimii din bucatarie sau igienizarea pardoselei. Pe langa eliminarea bacteriilor, dezinfectantii 5k dispun adesea de actiune fungicida si produc rezultate la scurt timp dupa aplicare.

Eficienta multor dezinfectanti profesionali depinde insa de modul de utilizare, precum si de temperatura mediului din incapere sau alti factori. De aceea, este recomandat sa citesti cu atentie instructiunile de pe ambalaj. Solutiile din aceeasi categorie sunt apreciate in institutiile de invatamant, precum si in spitale sau cabinete medicale. Acestea pot fi insa utilizate inclusiv in mediul comercial si cel industrial, datorita faptului ca rezista in conditii dificile.

Cum se raspandesc microorganismele?

Microorganismele sunt entitati biologice de dimensiuni reduse si pot fi intalnite oriunde. Acestea nu cauzeaza mereu probleme de sanatate, dar sunt adesea purtatoare de agenti patogeni si se raspandesc foarte usor. Procesul de eliminare este dificil, in special datorita faptului ca anumite produse in cantitati si concentratii minime contribuie la cresterea rezistentei microbilor. Din acelasi motiv, curatenia nu este suficienta. Foloseste dezinfectanti profesionali de calitate superioara si acorda mai multa atentie zonelor atinse frecvent. Printre acestea se numara manerele si clantele usilor, precum si butoanele de la lift sau ferestrele.

Ce solutii sunt recomandate pentru dezinfectarea suprafetelor?

Companiile din industria sanitara produc atat spray-uri, cat si geluri sau alte tipuri de produse ce faciliteaza o igienizare adecvata. Totusi, ar fi bine sa acorzi atentie sporita ingredientelor. Clorul poate fi foarte eficient pentru distrugerea virusurilor, dar nu trebuie sa fie prezent intr-o cantitate foarte mare. De asemenea, suprafetele trebuie curatate in prealabil cu apa si sapun sau detergen pentru a fi indepartate toate urmele de murdarie. Depoziteaza dezinfectanti profesionali intr-un spatiu ventilat si ferit de razele soarelui. Pe langa asta, asigura-te ca folosesti o laveta din microfibre, fiindca aceasta nu provoaca zgarieturi.

Cum reduci riscul de a contacta un virus?

In primul rand, evita combinarea mai multor produse similare. Aceasta activitate duce la efecte adverse, iar unele substante provoaca chiar si afectiuni respiratorii. In al doilea rand, tine copiii si animalele de companie la distanta. Aeriseste foarte bine zona si inchide recipientul imediat dupa utilizare, pentru a nu se produce accidente.

Contactul direct cu pielea poate cauza leziuni sau iritatii, ceea ce inseamna ca ai nevoie de echipament de protectie. Incearca doar sa nu refolosesti mastile sau manusile de la o dezinfectare anterioara. Daca vrei sa mentii un mediu curat, accesand un magazin online precum https://www.dezinfectanti.ro/, ai parte de o gama completa de dezinfectanti profesionali la preturi reduse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *