Cum alegem o agentie de servicii funerare?

Cum alegem o agentie de servicii funerare?

Pierderea unei fiinte dragi este dureroasa, indiferent de sprijinul primit de la apropiati si de la prieteni. Trecerea la cele vesnice a unei persoane reprezinta un moment de cumpana pentru familia greu incercata de pierderea suferita. Deoarece timpul dedicat organizarii de servicii funerare este destul de scurt, unele familii prefera sa apeleze la serviciile unei agentii funerare. Aceasta, prin intermediul angajatilor sai stau la dispozitia clientului cu servicii funerare de calitate pentru a raspunde cu promptitudine tuturor intrebarilor si pentru a le oferi consiliere. O agentie funerara se ocupa de tot ce tine de organizarea decenta a unei inmormantari. Cum alegem o agentie funerara?

Alegerea unei agentii funerare

Solicita mai multe oferte. Pentru a gasi cea mai buna agentie de pompe funebre care iti va garanta servicii de calitate, trebuie sa ceri oferte de la mai multi profesionisti si sa o alegi pe cea mai potrivita nevoilor si cerintelor tale. Acest lucru iti va permite sa faci o comparatie intre mai multe oferte si sa incredintezi ceremonia celui mai bun agent. Pretul poate varia in functie de zona geografica si de tipul agentiei pentru care optezi.

Are agentia de servicii funerare experienta pe piata?

Daca gasesti o agentie cu peste doi ani vechime pe piata atunci trebuie sa iti rezervi dreptul de a fi sceptic in privinta acesteia. In doi ani o astfel de agentie nu are cum sa acumuleze suficienta experienta incat sa isi acopere necesarul pentru a organiza o inmormantare decenta. De la trei ani in sus se poate vorbi de experienta.

Stabilirea unei intalniri.

 Odata studiul diferitelor oferte incheiat, vei alege o singura agentie care ti se pare fiabila. Acum, trebuie sa treci la o etapa mai avansata, sa contactezi un profesionist. Stabileste o intalnire cu angajatul agentiei funerare. La sediul agentiei poti sa privesti modul in care isi desfasora activitatea. In timpul intalnirii nu ezita sa pui toate intrebarile care iti vin in minte – intreaba cum se ocupa de funeralii, care sunt exigentele si costul mediu al funeraliilor. Este si un moment ideal pentru a-ti fixa conditiile si sa iti exprimi pretentiile si asteptarile.

Pregateste documentele pentru funeralii.

 Pentru organizarea funeraliilor, agentia de servicii funerare iti va cere o serie de documente importante. Pentru a anticipa aceasta cerere trebuie sa le pregatesti din timp si sa le ai la indemana. In cazul unui deces la domicliu ai nevoie de certificat medical constatator, actul de identitate al celui decedat, actul de identitate al persoanei care a declarat decesul si livretul militar pentru o persoana supusa obligatiilor militare.

Cunoaste agentia de servicii funerare traditiile cultelor religioase?

 In momentul in care o persoana tece prin aceste momente de cumpana, durerea si valul de informatii o poate acapara intru totul. Ceea ce inseamna ca are nevoie de o persoana care sa ii ofere sprijin si suport pas cu pas, in acord cu religia sa. O agentie eficienta ar trebui sa cunoasca cerintele in detaliu al fiecarei religii in parte si sa se implice oferind ghidare de specialitate familiei indurerate.

Transparenta in privinta costurilor si actiunilor.

 Pe langa aspectul care tine de ajutorul de inmormantare trebuie sa tii cont si de felul in care o agentie iti gestioneaza banii. O firma profesionista iti va pune la dispozitie un catalog cu toate serviciile prestate astfel incat tu sa alegi doar ceea ce este necesar, cunoscand toate preturile in mod indifidual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *