Cum alegi hosting potrivit pentru afacerea ta?

Într-o lume în care tehnologia atinge noi culmi și petrecem din ce în ce mai mult timp în mediul online, un website este cea mai importantă unealtă pe care o poți folosi pentru a dezvolta afacerea ta. Este, într-un fel sau altul, cea mai eficientă metodă de a promova afacerea pe care o deții, fie că vorbim de comerț, de blogging, și așa mai departe.

Indiferent de nișa în care site-ul tău se va afla, la început îți vei pune aceiași întrebare: ce hosting să aleg? Există o mulțime de opțiuni în mediul online, dar nu foarte multe firme oferă un set complet de servicii, de la înregistrarea domeniului, implementarea automată a modulului eCommerce, și așa mai departe.

De aceea este important să compari toate ofertele pe care le găsești pe Internet, pentru a putea lua o decizie informată. În plus, trebuie să ai grijă la site-urile de tip scam, deoarece sunt o sumedenie în mediul online.

Sunt mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare înainte de a alege un hosting. Nu îi putem acoperi pe toți, dar îți vom oferi o listă cu cei mai importanți:

Traficul site-ului

E posibil să nu fi știut asta, dar multe companii care oferă hosting au o limită când vine vorba de trafic. În funcție de planul pe care îl alegi, vei avea anumite beneficii și dezavantaje, de aceea trebuie să citești toate informațiile posibile. Dacă ai o business stabil, trafic ridicat în fiecare zi, s-ar putea să cauți servere dedicate pentru afaceri.

hosting-afaceri

Viteza de încărcare

Viteza de încărcare este un extrem de importantă, deoarece mulți utilizatori refuză adeseori să folosească un site care are un timp de răspuns bun. Dar deși o firmă care oferă hosting este răspunzătoare de viteza de încărcare, ea nu reprezintă singurul factor. Din punct de vedere SEO, cei de la Google for oferi prioritate site-urilor care au cel mai bun timp de răspuns.

Stocare

În funcție de nișa în care vei activa, e posibil să ai nevoie de mai multă stocare decât alte site-uri, cum ar fi cele de blogging. Dacă ai nevoie de o cantitate mare de stocare, verifică informațiile pentru fiecare pachet oferit de firma de hosting și asigură-te că vei avea disponibilă o cantitate îndeajuns de mare.

Serviciul relații cu clienți

Cu toții vrem ca serviciul de hosting să funcționeze încontinuu, fără probleme. Dar, din păcate, probleme apar tot timpul, mai ales atunci când nu ne așteptăm. Iar în cazul în care ai probleme, nu ți-ai dori ca serviciul clienți să fie unul foarte bun?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *