Cum creezi o bucatarie ideala

     Putem spune ca bucataria a devenit o parte importanta a locuintei, fiecare dintre noi are in minte bucataria visurilor noastre. Pentru unii bucataria ideala este una micuta si conforatabila, pe cand pentru altii o bucatarie mare si luminoasa intruchipeaza perfectiunea. Asadar, pentru a ajunge la rezultatul dorit trebuie sa tinem cont de anumite sfaturi si trucuri.

         Mobila in bucatarie trebuie aleasa in functie de dimensiunea spatiului de care dispunem fiecare. Daca  suprafata de care dispunem este una de dimensiuni reduse este foarte important sa economisim spatiul, iar daca avem norocul la o bucatarie mare atunci putem da frau liber imaginatiei. Pentru mobilier  se poate opta pentru unul minimalist in linii cat mai fine si in culori cat mai calde.  Masa de bucatarie poate fi considerata ancora incaperii. Este foarte important cum alegem aceasta masa. Ea trebuie sa se potriveasca atat cromatic cu mobila din bucatarie cat si dimensional cu restul incaperii.

        De asemenea cei ce dispun de un spatiu mic si tot ce isi doresc este ca locul unde sa isi bea cafeaua sau sa serveasca masa impreuna cu cei dragi sa creeze o stare de confort pot opta pentru un coltar de bucatarie.  Acest coltar sa fie unul de dimensiuni echilibrate si confectionat dintr-un material rezistent, de calitate si bineinteles sa intre in concordanta cu masa din bucatarie.

           Covorul nu este neaparat de adaugat in bucatarie, dar daca chiar doriti acest lucru puteti opta pentru unul de dimensiuni reduse si cat mai subtil. Culoarea de asemenea sa fie una cat mai pastelata.

            Pentru cei cu bucataria “imensa” putem  opta pentru pozitionarea mobilei si electrocasnicelor pe un perete, iar peretele ramas sa il transformam in zona de dinning. Si aici putem alege intre scaune sau acel coltar de bucatarie, insa de data aceasta unul de dimensiuni mai mari. 

       In orice bucatarie trebuie sa vina in ajutor camara. Este locul de depozitare a tuturor elementelor ce va stau in cale. Locul unde va puteti debarasa de orice aveti impresia ca pune presiune pe bucataria voastra.

       Locul unde este amplasata fereastra este una din cele mai importante criterii. Pozitionarea ferestrei trebuie sa fie in zona pentru gatit respectiv aragaz, blat si chiuveta, dar daca mai dispuneti si de o alta fereastra aceasta ar trebui pozitionata in zona de dining.

           Amenajarea bucatariei  depinde foarte mult de importanta pe care o are ea pentru tine. Asadar investitiile pot fi numeroase daca ai mai ales o pasiune pentru arta culinara.

           Nu e simplu sa amenajam o bucatarie. Mulți dintre noi ne gandim “ Ce este așa  de complicat? E doar o bucatarie…”. Amenajarea acesteia nu consta doar in alegerea mobilei sau a culorilor peretilor, ci in crearea unui spatiu practic in care sa gatesti cu drag si sa te bucuri impreuna cu familia de diminetile, serile sau ori de cate ori avem ocazia sa ne intalnim cu totii.

            Asadar nu conteaza dimensiunea, locul sau forma incaperii unde sa ne amenajam bucataria visurilor noastre. Tinand cont de sfaturile specialistilor, dar si de preferintele noastre, pot spune ca nimic nu ne poate sta in cale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *