Cum sa amenajezi camera copilului

Camera copilului tau este propriul sau Univers- locul unde petrece mult timp jucandu-se, studiind si odihnindu-se in voie. Este important ca acest loc special sa fie cat mai functionat si confortabil, pentru ca cel mic sa se dezvolte intr-un mod corespunzator si armonios.

Zona de relaxare

Zona de relaxare sau de somn e destinata patului. Aceasta trebuie sa fie linistitoare, placuta si relaxanta pentru a asigura odihna revigoranta a prichindeilor.

Patul

Conditia cea mai importanta pentru o odihna corecta este includerea unui pat de calitate in incapere. Acesta trebuie sa-i ofere un nivel ridicat de confort pe toata durata somnului.

In ceea ce proveste paturile pentru dormitorul copiilor, optiunile sunt numeroase atat din punct de vedere al design-ului, cat si al functionalitatii pe care acestea o asigura. Poti opta pentru un pat simplu, dar si pentru doua paturi suprapuse, care vor salva mai mult spatiu in camera. Tot pentru a valorifica spatiul pe care il ai la dispozitie intr-un mod cat mai eficient, poti alege un ansamblu cu pat, mai multe usi si sertare.

Salteaua

Calitatea somnului influenteaza toate aspectele vietii unui copil, de la pofta de mancare la starea de spirit si de la performantele scolare si sportive la dezvoltarea sanatoasa si corecta a coloanei vertebrale.

Tocmai de accea, alegerea unei saltele ergonomice astfel incat cel mic sa se bucure de toata sustinerea intreaga noapte este indispensabila.

Zona de joaca

Poti amenaja aceasta zona oriunde: fie in centrul incaperii pe un covor moale, sau langa o fereastra, pentru ca prichindelul sa se bucure de cat mai multa lumina naturala. Iar pentru a consolida senzatia de relaxare, adauga o canapea sau un fotoliu, taburet sau de ce nu, un cort, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Cutii sau lazi pentru depozitarea jucariilor

Din zona de joaca nu trebuie sa lipseasca una sau mai multe piese de mobilier pentru depozitarea jucariilor. Poate fi vorba de o comoda, de niste cutii sau lazi in diferite culori.

Zona de lucru

Zona dedicata activitatilor de studiu trebuie sa fie placuta si distractiva la nivel vizual si sa repecte normele confortului. Designul acestui spatiu trebuie sa-i inspire celui mic dorinta de a fi productiv. Piesele fundamentale ale zonei de lucru sunt biroul si scaunul, care, la fel ca in cazul saltelei, trebuie sa asigure o postura corecta pe durata efectuarii temelor, avand grija de coloana vertebrala a copilului. Scaunele si birourile cu inaltime reglabila sunt recomandate.

Cu atatea optiuni si idei inspirate pentru amenajarea camerei celui mic, este usor sa ii creezi un spatiu ca-n povesti.

Amenajeaza o camera vesela si plina de viata si culoare folosind piese rezistente si de calitate superioara deoarece copilasul tau merita tot ce e mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.