Cum sa combini vinul cu mancarea mexicana

Daca iti plac mancarea mexicana si vinul merita sa stii cum le poti combina pentru a te bucura de o experienta grozva. Preparatele mexicane sunt foarte variate, astfel ca sunt sanse mari sa gasesti o combinatie care sa te incante. La prima vedere poate parea dificil sa alegi un vin pe masura, tinand cont ca sunt atat de multe optiuni, insa in realitate trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi.

Bucataria mexicana este alcatuita, in general, din diferite preparate care contin ingrediente ca porumbul, fasolea, ardei iute si multe condimente, iar fiecare aroma poate crea o conexiune inedita cu un anumit tip de vin. De exemplu, fasolele, rosiile, ceapa si usturoiul se potrivesc cu vinurile rosii de o corpolenta medie, pe cand avocado, porumbul si condimente precum oregano sau scortisoara sunt ideale alaturi de vinuri albe usoare, rosé sau vinuri spumante.

Quesadilla este unul dintre cele mai populare preparate ce provine din sud estul Mexicului si se serveste in restaurante din toate colturile lumii. Contine lipie, branza, fasole, ceapa si guacamole si se potriveste de minune alaturi de un vin Riesling, Chardonnay sau Sauvignon Blanc. Vinurile proaspete cu un nivel ridicat de aciditate se vor evidentia in fata branzei topite, iar mineralitatea vinurilor va completa ceapa si lipia.

Fajitas este un alt preparat mexican foarte popular care poate contine carne de vita sau de pui, alaturi de ardei rosu sau verde si ceapa, toate invelite intr-o lipie delicioasa. Se potriveste de minune cu vinuri rosii cu o corpolenta medie care nu sunt acaparate de carne, ardei si ceapa si care amelioreaza iuteala datorita nivelului ridicat de taninuri.

Si guacamole se numara in topul preferintelor multor persoane si contine avocado, ceapa, rosii, jalapeno si suc de lime. Se recomanda consumul alaturi de vinuri obtinute din struguri de Pinot Gris sau Sauvignon Blanc datorita aciditatii ridicate care acapareaza grasimea avocadoului, iar notele de citrice se imbina cu aromele intense ale cepei.

Si chipsurile cu salsa care reprezinta un aperitiv grozav sau chiar o masa intreaga se pot servi alaturi de vin. Preparate din rosii, ceapa, usturoi, ardei verde, coriandru si ulei de masline, chipsurile sunt ideale alaturi de un vin rosu precum Chianti sau Sangiovese. Aceasta combinatie este potrivita datorita faptului ca bucataria mexicana si cea italiana impart aceeasi dragoste pentru rosii.

Daca esti in cautarea unui vin rosu de inalta calitate, atunci Crama Budureasca poate fi locul ideal catre care sa te orientezi. Cumpara online un vin rosu pe care sa il poti servi alaturi de preparatele tale mexicane preferate. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinului rosu produs din strugurii care se cultiva aici. Pentru atingerea unei asemenea performante conlucreaza solul, clima si altitudinea, alaturi de experienta oenologului si podgorenilor.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este unul dintre cele mai populare vinuri produse de Crama Budureasca. Acesta incanta prin culoarea sa rubiniu inchis si se remarca prin aromele fine de gem de prune si cuisoare. Se simte placut pe palatin datorita gustului intens de prune, mure, vanilie si piper negru. Taninurile catifelate confera acestui vin o structura buna si o textura cremoasa, fapt datorat maturarii a jumatate din vin in baricuri de stejar pentru o perioada de un an. Se poate servi alaturi de diferite preparate din carne de porc sau vita, mai ales cele din bucataria mexicana. Pentru a fi pus cu adevarat in valoare se recomanda servirea sa la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Acceseaza magazinul online al Cramei Budureasca pentru ca sunt sanse mari ca aici sa gasesti noul tau vin rosu preferat pe care sa il servesti alaturi de cele mai delicioase preparate mexicane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *