Cum sa folosesti corect un sistem de irigare? Afla acum

In secolul nostru, irigarea prin picurare a devenit cea mai eficienta metoda de irigatii. Este o metoda prin care pamantul acopera necesarul de apa plantelor in conditiile cele mai favorabile. Asigura un echilibru hidric plantelor in cadrul ecosistemului agricol. O banda picurare reprezinta o metoda ce consta in distribuirea apei pe teren intr-un mod mai lent si uniform sub forma de picaturi.

Banda de picurare este fabricata prin extrudare si nu are lipiri, injectari, si datorita acestui aspect banda are o siguranta mai mare si o uniformitate in udare. O parte buna a acestor benzi de picurare este ca nu permit patrunderea insectelor prin gaurele si nu se infunda cu apa, gunoaie sau pamant. Sunt cel mai des utilizate pentru legume si flori, care nu necesita cantitati mari de apa.

Stiai ca benzile de picurare sunt foarte rezistente la infundare?

Pentru o mai buna vizualizare a gaurilor de picurare, benzile prezinta doua dungi albastre pe toata lungimea lor si intre cele doua benzi se afla gaurile de picurare montate din 10 in 10 cm. La capetele benzilor se ataseaza cate un dop sau se pot fixa cu cleme pentru a se evita contaminarea cu pamant sau insecte. Un alt avantaj este ca banda se poate monta fie la suprafata sau se poate ingropa in pamant afanat.

Se poate ingropa in momentul in care se foloseste cu invelis de plastic transparent. Este o banda durabila si rezistenta. Se monteaza foarte usor si salveaza populatia de mult timp petrecut in gradina pentru udatul cu furtunul. Este o banda usor de identificat dupa dungile albastre iar orificiul de evacuare este vizibil. Este foarte rezistenta la infundare si orificiile de evacuare sunt realizate cu laser.

Cum se instaleaza o banda picurare?

Exista mai multe modele si tipuri de banda picurare, in functie de model, grosime, lungime si material. Banda de picurare se monteaza cu cele doua dungi albastre in sus, adica cu gaura de picurare in sus. In acest fel, se evita infundarea lor cu pamant. Trebuie sa fie folosite cu grija si sa nu fie pe langa surse de foc sau cutite. Benzile nu trebuie sa fie taiate, perforate sau deteriorate. Daca curge mai multa apa pe langa gaurile speciale, benzile nu isi mai au rostul.

Daca exista situatii in care la baza solului exista o infestare de insecte, atunci este necesar sa se dezinfecteze inainte de aplicarea benzilor de picurare. Aceste insecte pot deteriora banda. Insectele pot face mari pagube cand vine vorba de gradina. Ele nu iarta, asa ca trebuie luate masuri. In cazul in care benzile se infunda, trebuie spalata reteaua principala de alimetare a apei inaintea racordarii benzii de picurare.

Unde poate sa fie folosita banda de picurare?

Aceste benzi de picurare se pot folosi la castraveti, ardei, tutun, cartofi, dovleac, rosii, vinete, pepene, capsuni, conopida, plante, vita de vie si pomi fructiferi. Reprezinta metoda cel mai des folosita pentru plantele si legumele care nu solicita multa apa. Se recomanda sa se instaleze valve anti-vacuum pe retelele secundare pentru a preveni aspirarea mizeriilor in orificii atunci cand sistemul este oprit.

Regal Fermierul prezinta o lista de astfel de produse, banda picurare, din care poti alege. Acum poti alege orice sistem de irigatie doresti, de pe site-ul regalfermierul.ro. Regal Fermierul este o companie de incredere, care iti ofera produse de calitate. Regal Fermierul ofera clientilor una dintre cele mai mari diversitati de produse pentru protectia plantelor si orice problema are o rezolvare. Este o companie care promoveaza produse de gradina, sera si solarii, precum banda de picurare, folie solar, sisteme de irigatii, dar si alte produse de cea mai buna calitate.

Telefon: 0769493825 / 0336 802 328

Email: contact@regalfermierul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *