Cum sa-ti alegi un service camioane de incredere?

reparatii cutii viteze camioane

Firmele de transport se confrunta de multe ori cu dilema, “la cine sa-mi repar vehiculele?” Problema vine din faptul ca sunt foarte multe service-uri si nu intotdeauna avem suficiente date sa putem face o alegere inteleapta.

Exista unele criterii la care daca suntem atenti, vom face o departajare destul de usor. Trebuie sa plecam de la ideea ca un service de incredere este cel care ne indeplineste nevoile. Hai sa vedem in general ce asteptari avem de la un service dupa care vom dezbate fiecare idee in parte:

  • sa fie prompt si sa lucreze rapid
  • sa lucreze bine
  • sa utilizeze piese de calitate
  • sa aiba preturi bune

Promptitudinea in afaceri

Promptitudinea este un aspect important intr-o colaborare. Daca o firma nu este suficient de organizata si amana terminarea reparatiilor, este bine sa ne cautam o alta firma, mai serioasa.

Cand nu poti avea incredere in cuvantul dat, inseamna ca nu te mai poti baza pe serviciile respective. Chiar daca este cea mai buna firma din zona, ai doar de pierdut daca vei continua sa lucrezi cu ea.

Timpul costa bani, iar in cazul unui vehicul care trebuie sa produca pentru ca firma sa aiba venituri, acest lucru conteaza si mai mult.

Sa lucreze bine si sa utilizeze piese de calitate

In general, toate firmele lucreaza bine dar trebuie sa stim ca in acestea muncesc oameni care pot face greseli. In unele firme se fac mai des greseli ceea ce inseamna ca vehiculele se intorc mai des cu mici probleme nerezolvate dupa cate o reparatie nereusita.

Chiar daca problema se rezolva in final, clientul pierde timp pretios in care ar putea castiga bani cu vehicolul respectiv. Cand la o firma se intampla des acest lucru, inseamna ca nu toti mecanicii sunt foarte buni si depinde la cine pica vehicolul dus la reparat.

Asta nu inseamna ca pana la urma masina nu va fi reparata ci ca este posibil sa fii nevoit sa te reintorci de mai multe ori pana se rezolva situatia in totalitate.

Sa utilizeze piese de calitate

Aceasta parte este o problema destul de delicata. Pentru ca o reparatie sa fie durabila, trebuie neaparat sa se utilizeze piese de calitate. Sunt doua aspecte care  conteaza cand vorbim de calitate, materialul din care este fabricata piesa si daca respecta dimensiunile.

Dintre aceste doua aspecte, de cele mai multe ori problema este materialul din care este fabricata piesa. O piesa dintr-un material de slaba calitate va avea o uzura mult mai mare si implicit piesa se va deteriora mai rapid.

In unele cazuri, calitatea nu conteaza atat de mult insa daca vrem o piesa care va fi supusa la uzura continua, cum sunt pinioanele din cutia de viteze, este important sa alegem o piesa de calitate care poate fi putin mai scumpa in defavoarea uneia mai ieftine.

Sa aiba preturi bune

Chiar daca asteptarile unui client ar putea insemna ca preturile bune sunt preturile mici, din pacate aceasta idee nu reflecta realitatea. Daca o firma lucreaza ieftin, nu isi poate permite cei mai buni mecanici din oras.

Daca o firma este putin mai scumpa dar din celelalte puncte de vedere e in top, inseamna ca pretul nu mai este atat de important. Este de preferat sa platesti o suma in plus pentru ca lucrarea sa fie facuta la timp si la standardele necesare decat sa pierzi timp si bani din cauza neseriozitatii.

Lasă un răspuns