De ce este importanta educatia civica inca de la varste fragede

Exista diferite modalitati de a trai in aceasi societate si nu vorbim numai despre coexistenta de baza. Aceste modalitati reprezinta uneori procese lungi si complexe, dar nu imposibile si se bazeaza pe educatia cetatenilor tarii, indiferent de varsta. In plus sentimentul de apartenenta la o comunitate se construieste incepand din copilarie, in familie si in scoala.

Din acest motiv, astazi mai mult ca oricand, intr-o realitate din ce in ce mai articulata si multiculturala, este necesara crearea unor fundatii comune care sa constituie baza unei societati noi, care sa inteleaga diferentele, transformandu-le in avantaje si nu in subiecte de  conflict.

Cunoasterea celuilalt este singura cale de urmat, daca se lasa deoparte prejudecatile si se vor impartasi reguli si principii comune. De aceea, in scoala se studiaza si se incurajeaza studierea educatiei civice. Pentru asta este nevoie de manuale bune, precum cele disponibile pe librariadelfin.ro. 

Aici veti gasi manuale de educatie civica clasa 3. Acesta este primul an in care este introdusa aceasta materie importanta. Manualele deeducatie civica clasa a 3 a sunt realizate in conformitate cu programa scolara, avizate de Ministerul Educatiei, si pot fi achizitionate de pe site la un pret foarte atractiv. Manualele de educatie civica clasa a 3 a contin lectii atractive, exercitii distractive si foarte variate, precum si recapitulari si evaluari conform standardelor nationale. Prin structura lor, manualele faciliteaza transferul de cunostinte, ajutand la dezvoltarea cognitiva si la formarea unui comportament civilizat al elevilor fata de familie si societate.

Copiii nu au prejudecati, nu-si clasifica colegii in functie de parametrii temporali si istorici. Ei privesc realitatea pentru ceea ce este si daca vad diferente, ii cantaresc pentru ceea ce merita. Scoala noastra este inca unul dintre putinele elemente de excelenta din aceasta tara si pentru aceasta trebuie sa fie sustinuta din ce in ce mai mult predarea educatiei civice cu sarcina sa fundamentala de formare capabila si responsabila de noi cetateni. Copiii vor invata cum sa recunoasca valoarea unui om si a-l judeca pentru ceea ce face, nu pentru ceea ce este.

Manualel de la librariadelfin.ro au rolul de a-i educa pe elevi in asa fel incat sa fie sociabili cu cei din jur, atat acasa cat si la scoala, indemnandu-i in acelasi timp sa se cunoasca pe sine si sa invete sa respecte, sa aiba incredere, sa fie buni si sinceri. Pe site gasiti manualele necesare elevilor de clasa a 3-a, la preturi promotionale, inclusiv carti care contin editie digitala. Astfel, va recomandam:

  • Educatie civica. Teorie si exercitii. Clasa a III-a – Cristiana Ana-Maria Boca, Daniela Barbu;
  • Educatie civica. Manual, pentru clasa a III-a Semestrul I. Contine CD – Autor: Cleopatra Mihailescu, Tudora Pitila;
  • Educatie civica – Manual pentru clasa a -III-a, partea I si partea a -II-a (contine editie digitala) – Autor: Olga Paraiala;
  • Educatie civica – Manual pentru clasa a III-a (Dumitra Radu; Gherghina Andrei);
  • Educatie civica – Manual pentru clasa a -III-a, partea I + partea a -II-a ( contine editie digitala)’
  • Educatie civica – Manual pentru clasa a III-a (Lorica Matei).

Prin studiul acestei materii, copiii vor invata ce inseamna si care este valoarea existentei intr-o colectivitate si apartenentei unei comunitati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *