De ce mai merg in criza afacerile din transporturi?

De ce mai merg in criza afacerile din transporturi?

  30 mart. 2020   ,

Afacerile din transporturi sunt o nisa importanta in lume. Fara miscarea marfurilor, economia globala ar intra in blocaj si nu ar mai functiona. Acest lucru inseamna implicit ca transporturile pe cat posibil functioneaza chiar si in perioade mai delicate.

Ceea ce vedem in mass media, in acest moment sunt restrictii in toate tarile din UE. O mare parte a firmelor sunt inchise sau angajatii lor lucreaza de acasa. In anumite afaceri acest lucru este posibil, in altele insa nu.

De cele mai multe ori vestile sunt ingrijoratoare chiar si in domeniul auto. De exemplu vedem stiri ca Grupul VW pierde saptamanal 2 miliarde de euro. Din cauza coronavirusului fabricile lor sunt ori oprite, ori produc la capacitate redusa.

De ce functioneaza afacerile din transporturi?

Putem spune ca transporturile functioneaza in continuare chiar si cu forte mai reduse. Este normal, sunt mult mai putine produse de transportat decat inainte.

Tot procesul a devenit mult mai greoi, cu multe restrictii si probleme dar functioneaza. La toate granitele statelor din UE putem vedea siruri de camioane interminabile care isi asteapta randul sa treaca granita.

Transportul marfurilor este necesar chiar si in aceste conditii. Acopera o necesitate fara de care problemele economice s-ar agrava si mai mult si ar crea mult mai multe probleme daca nu ar functiona.

Service-ul de camioane pentru intretinerea vehiculelor

Afacerile din transporturi insa nu pot functiona fara vehicule bine intretinute. Tocmai din acest motiv service-urile si magazinele de piese camioane care servesc aceasta nisa functioneaza in continuare.

Un exemplu de acest tip de afacere este cutiivitezezf.ro care are atat service de reparatii cutii de viteze cat si magazin cu piese cutii viteze camioane.

Cutiile de viteze se repara intr-o hala mare unde mecanicii lucreaza fiecare pe segmentul lui. Conditiile de lucru permit posibilitatea angajatilor sa lucreze separat cu risc minim de contaminare cu virusul covid 19.

Utilizarea manusilor in timpul lucrului si spalarea mainilor de fiecare data cand este nevoie cu apa calda si dezinfectant este ceva normal in zilele noastre.

Cum lucreaza magazinele de piese camioane?

Magazinele de piese camioane lucreaza in majoritatea cazurilor pe baza de comenzi online sau telefonic. In aceste magazine online de piese camioane se pot implementa foarte usor conditiile de lucru prescrise pe timpul starii de urgenta.

Angajatii care se ocupa de comenzile din magazinul online propriu sau de pe emag, pot luca de acasa. Toate comenzile inregistrate sunt trimise la firma, unde un numar redus de angajati lucreaza la pregatirea coletelor, respectand prevederile legii.

Totul se face in conditii de igiena si siguranta maxima, in asa fel incat produsele sa fie livrate in cele mai bune conditii.

Astfel, aceste tipuri de afaceri pot functiona si in conditii de stare de urgenta si este nevoie de munca lor pentru a nu se bloca economia tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *