De ce sa alegi geamurile termopan?

Geamurile termopan reprezinta un element deosebit de important pentru caminul tau. Asadar, inainte de a le alege consultati tehnologiile profilelor pe care le utilizeaza, de asemenea alegeti cu grija tipul feroneriei astfel incat sa obtineti eficienta termica si functionalitate indelungata.

Acordati de asemenea atentie deosebita si modului in care se deschid ferestrele- in functie de alegerea acestor sisteme de inchidere-deschidere, veti avea si confort si o usurinta in manevrare. Mai mult, anumite sisteme de inchidere-deschidere se potrivesc mai bine anumitor spatii.

Ferestrele cu geam termopan ofera mai multe avantaje, printre care si cele de economisirea energiei termice si reducerea nivelului de zgomot din spatiile exterioare.

Pentru cei care doresc sa reduca semnificativ costurile legate de energia termica, este recomandat sa inlocuiasca geamurile vechi si ineficiente cu ferestre cu geam termopan- este una din cela mai eficiente metode de a reduce costurile facturilor in fiecare luna.

Ce este geamul termopan?

Geamul termopan se deosebeste de cel clasic cu o singura foaie, prin faptul ca un geam termopan cuprinde doua sau mai multe foi de sticla in cadrul de fereasta. Geamul termopan este ca un sandwich compus din doua straturi de geam, separate de spatiu umplut cu gaz rar sau aer.

Atunci cand scade nivelul de transfer al caldurii, ferestrele cu geam termopan au calitatea dea a conserva caldura intr-un spatiu interior in timp ce sporesc nivelul de confort in casa sau in orice incapere.

Un alt avantaj foarte cunoscut al geamurilor termopan este asigurat de capacitatea acestora de a reduce sunetele provenite din exterior, oferind o izolare fonica superioara geamurilor cu un singur strat. Aceasta calitate determina ca ferestrele cu geamuri termopan sa fie inestimabile pentru casele si spatiile de lucru. Zgomotul va fi redus in locurile situate langa zonele cu trafic mare, aeroporturi sau tren, ori in apropierea parcurilor.

Fiindca au posibilitatea de a proteja spatiul in care sunt amplasate, geamurile termopan reprezinta o investitie avantajoasa cu beneficii pe termen lung.

Pentru durata de viata cat mai lunga este important sa cunoastem caracteristicilor solide care definesc geamurile termopan. Principalele caracteristici sunt: calitatea geamului, calitatea feroneriei, materialele utilizate pentru tamplarie si coeficientul de izolare.

Tamplaria PVC – Geamurile executate cu tamplarie PVC impiedica aparitia ruginei si ofera o buna izolatie. Intretinerea de geamuri cu tamplarie PVC este usoara, fiind necesara doar lubrifierea periodica a balamalelor.

Tamplarie lemnoasa – Acest tip de geam vine cu un plus de rafinament. Lemnul utilizat este stratificat, fiind astfel mai flexibil decat cel obisnuit si mult mai rezistent.

Tamplarie din aluminiu  – Acest tip de tamplarie are avantajul greutatii scazute si nu afecteaza structura de rezistenta a cladirii unde este montat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.