Dr. Lucian Chilom – Unul dintre cei mai buni doctori stomatologi din Ramnicu Valcea

Fie ca ne place sau nu, trebuie sa recunoastem ce foarte putini dintre noi ne luam timp pentru a ne gandi la modul in care functioneaza corpul nostru si la importanta pe care o au functionalitatea corecta a organelor noastre. Sunt lucruri pe care unii le considera prea complexe si le iau ca fiind ceva garantat, ceva ce ni se cuvinte prin nastere, insa corect ar fi sa ne luam putin din timpul nostru pentru a reflecta si a ne gandi la buna functionare a acestei „masinarii” numita corp care ne poarta prin aceasta viata. Cati dintre noi, oare, ne gandim la dantura noastra? Cati constientizam cat de importanti sunt dintii pentru sanatatea noastra?

Dintii sunt atat de banali in acceptiunea multora incat nu stau nicio clipa sa se gandeasca la importanta lor si isi amintesc de ei doar atunci cand cariile deja au inceput sa-i atace si acestia „raspund” fie prin durere fie, in cazurile extreme, prin colapsare (caderea lor). O persoana cu dantura sensibila sau dinti lipsa intampina dificultati in a a mesteca mancarea solida si, astfel, da mult de furca sistemului intestinal care este nevoit sa digere bucati mai mari de mancare. Cu cat mancarea este mai bine mestecata, cu atat mai usor este de digerat si sanatatea dumneavoastra este mai buna.

In functie de sensibilitatile dentare ale fiecarei persoane, este recomandabil sa mergeti la un medic stomatolog o data la 6-12 luni pentru consult sau interventii minore de mentinere a sanatatii danturii. O dantura puternica si sanatoasa nu are doar rolul estetic de a va oferi un zambet frumos ci este si foarte importanta pentru sanatatea corpului in general. In momentul in care dintele incepe sa se sparga din cauza atacului cariilor, nu trebuie sa mai amanati si sa mergeti de indata la un cabinet de stomatologie Vâlcea.

In Ramnicu Valcea, unul dintre cei mai buni medici stomatologi este Dr. Lucian Chilom, master in endodontie – implantologie orala. Infiintata in anul 2008, clinica doctorului Chilom a fost prima care a adus endodontia microscopica in Judetul Valcea. Datorita profesionalismului si calitatii interventiilor dentare, faima doctorului Lucian Chilom a trecut dincolo de „granitele” judetului Valcea, devenind unul dintre cei mai apreciati medici stomatologi din tara, mai ales in ceea ce priveste endodontia si implantologia orala.

In cazul in care va intrebati ce este endodontia, ei bine aceasta reprezinta o ramura a stomatologiei care se refera in mod special la radacina dentara si tesuturile din jurul radacinii dintilor. Tratamentul endodontic, sau tratamentul canalelor radacinii dintelui, se ocupa de tesutul moale din interiorul dintelui. Un endodont este un stomatolog care este specializat in salvarea dintilor.

Medicul endodont se ocupa de proceduri de rutina sau foarte complexe, cum ar fi tratamentul canalelor dentare, operatii endodontice sau proceduri speciale menite sa salveze dintii care au suferit traume. Folosind tehnologie avansata si tehnici de specialitate, medicul endodont poate sa vada cu acuratete ce se afla in interiorul dintelui pentru a il trata rapid si eficient, fara a provoca dureri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *