Elementele unei ferestre

Ferestrele moderne de calitate sunt definite prin elementele acestora. Fiecare element al ferestrelor va contribui la importanta beneficiilor pe termen lung in ceea ce priveste confortul termic si fonic, dar si durabilitatea produsulu

Profilele PVC -sunt prezente in variante diferite in functie de numarul de camere de aer dispuse in interiorul profilului. Exista profilul basic – are in componenta 5 camere si o adancime (latime) de 70 mm, profilul mediu – este dotat cu 6 camere si o adancime (latime) de 82 mm, profilul avansat – dispunde de 7 camere si o latime (adancime) de 85 mm.

In momentul in care alegi tipul de profil trebuie sa ai in vedere ca un numar mai mare de camere cu care este dotata tocaria va influenta decisiv efectul izolarii termice si fonice oferit de intregul ansamblu cu ferestre termoizolante. Daca adancimea este mare exista posibilitatea montarii unui pachet format din trei foi de sticla termoizolanta.

Profile PVC-Aluminiu–  reprezinta combinatia superioara pentru aceasta gama de produs. Astfel se vor imbunatati si mai mult urmatoarele caracteristici: Indicele de protectie termica, indicele pentru protectia fonica, rezistenta tocariei la impact, extinderea designului prin folosirea de profile din aluminiu vopsite electrostatic, intretinerea usoara,

Feronerie durabila- sistemul de feronerie al unei ferestre cu geam termoizolator trebuie sa fie complex si durabil pentru multe cicluri de utilizare a canatelor mobile. De la simpla deschidere batanta, la cea combinata oscilo-batanta, dar si pentru cele de tip oscilo-culisante, feroneriile asigura: siguranta antiefractie, deschidere si inchidere fara mult efort, inchidere perimetrala eficienta, etc.

Armatura incorporata – toate variantele de profile din PVC, indiferent de numarul de camere de aer pe care le contin, sunt dotate cu armatura incorporata. Ce este armatura? Armatura este un profil din otel zincat care este configurat prin laminare in asa fel incat sa se muleze perfect si sa aiba contact fizic in puncte bine definite cu interiorul profilului.

Caracteristicile armaturii: Stabilitate chiar si pentru lungimi mari de profil, sustinere perfecta a pachetului cu geam termoizolant, sustinere sigura pentru montarea feroneriei, a balamelelor si manerelor, rezistenta in timp.

Garniturile – sunt pentru o fereastra moderna singura modalitate prin care se poate asigura etansarea de precizie intre canatul mobil si cercevea. In aceeasi masura garniturile sunt folosite si pentru realizarea imbinarii perfecte intre pachetul cu geam termopan si profilul din PVC. Daca sistemul de garnituri lipseste, nu se poate vorbi despre etansare termica si fonica.

Balamale – siguranta utilizarii canatelor mobile ale ferestrelor termoizolante se bazeaza pe calitatea si puterea de sustinere oferita de balamale. Greutatea partilor mobile poate fi uneori importanta in special cand partile actionate au dimensiuni mari de vitrare. Sticla in sine este o componenta importanta care ridica greutatea totala si la aceasta se adauga si cea a profilului.

Sistem de inchidere- acest sistem ofera siguranta inchiderii etanse si asigura protectie impotriva actiunilor de efractie. Acest sistem de inchidere este alcatuit din piese speciale pentru inchidere dar si elemente de blocare.

Manere de fereastra- pentru a putea fi manevrat geamul, se foloseste manerul pentru deschidere si inchidere. Manerele sunt ergonomice si este coordonat din punct de vedere estetic cu restul tamplariei.

Geam termoizolant- sticla montata trebuie sa indeplineasca calitati superioare precum: durabilitate excelenta in timp, proprietati de termoizolare, proprietati de reducere a zgomotului din exterior, calitati antiefractie, claritate si iluminare naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.