Este adevarat ca geamurile termopan tripan pot reduce condensul?

Geamurile cu foi duble ofera numeroase avantaje si, in timp ce geamurile cu foi duble sunt in continuare cea mai populara alegere in materie de ferestre, gratie costului si versatilitatii oferite, geamurile termopan tripan ofera aceleasi beneficii si ceva extra.

Adaugarea unui al treilea geam de sticla in fereastra inseamna ca scurgerile de aer rece sunt eliminate chiar mai multe decat in cazul unei ferestre cu geam dublu. Asta pentru ca pur si simplu aerul rece ramane la o distanta mai mare.

Acesta este motivul pentru care geamurile termopan (https://www.antena3.ro/actualitate/geamuri-termopan-cea-mai-buna-investitie-pandemie-585687.html) tripan sunt o optiune excelenta pentru cei care doresc sa reduca foarte mult curentii de aer si sa economiseasca costurile cu energia.

De ce apare condensul?

Acumularea de condens pe ferestre se intampla din cauza ca, de multe ori, camera nu este incalzita la o temperatura care actioneaza ca o bariera pentru aerul rece din exterior. Acest lucru poate provoca deseori condensul in jurul cadrului ferestrelor.

Camerele rareori folosite sau cu un flux de ventilatie slab, sunt de obicei, principalele motive pentru formarea condensului.

Dar, puteti reduce problema condensului

Cum puteti rezolva problema condensului?

Daca descoperiti ca exista condens pe geamurile termopan in una din camerele principale, ar putea fi timpul sa schimbati ferestrele – ori cu geamuri termopan cu doua foi ori chiar cu geamuri din trei foi de sticla.

Avand un panou suplimentar de sticla, aerul rece va fi mult redus. Astfel, caldura va fi pastrata mai bine in interior si veti putea face economii cu cheltuielile energetice lunare.

Chiar daca geamurile termopan tripan pot fi mai scumpe, ganditi-va la ele ca la o investitie – mai ales daca aveti probleme dese de condens pe geamurile existente. Acest lucru poate face ca decizia sa para ca fiind una mai atractiva.

Geam termopan clasic sau geam tripan?

Geamurile duble ofera o multime de avantaje in ceea ce priveste modernizarea. Trecerea de la geamurile cu doua foi de sticla la cele cu trei foi de sticla va aduce instantaneu beneficii – costurile la curent vor scadea, caldura interioara va fi mai bine pastrata si chiar zgomotul se va reduce mai mult.

Daca ne gandim la numeroasele stiluri, culori si accesorii hardware diferite pe care le puteti accesa atunci cand folositi geamuri termopan cu doua folii, este clar ca este reprezinta o alegere excelenta din punct de vedere al pretului si durabilitatii.

Ferestrele cu geamuri triple ofera insa multe din aceleasi beneficii, dar in plus va ajuta si sa economisiti cand vine vorba de costurile cu energia.

Si in geamurilor termopan tripan putem vorbi de posibilitate de modificare a ramelor, culorilor si accesoriilor pentru a crea ferestre personalizate, potrivite pentru casa dumneavoastra.

Dar, in ceea ce priveste condensul, geamurile tripan sunt superioare celor cu doua folii de sticla, pentru ca geamul suplimentar adauga un strat de protectie impotriva aerului rece. Din acest motiv poate fi o alegere mai buna intre cele doua tipuri de ferestre.

Tineti cont de aceste informatii si ar trebui sa fie mai usor sa va decideti daca ferestrele tripan sunt o investitie buna pentru locuinta dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.