Gandire minimalista cand vine vorba de tehnologie?

Atunci cand spunem minimalism ne referim la modul de gandire de a incerca sa ne multumim cu ce avem si sa nu facem excese de nici un fel. Ei bine, minimalismul se aplica si in tehnologie si despre asta vorbim in articolul de astazi.

Tehnologia folosita fara pauze duce la stres, supraincarcare, te deconecteaza de lumea din jur si iti ofera o falsa realitate asupra vietii celorlalti.

Nu e nici un secret ca a fii tot timpul online te poate stresa si ca adesea uiti sa te mai concentrezi si la ce se intampla in jurul tau. In ceea ce priveste viata celorlalti, deja stim prea bine ca in online totul e perfect, nimeni n-are probleme si lumea calatoreste full time si parca nici la job nu merge. Ei bine, realitatea nu e deloc asa, fiecare are problemele lui, majoritatea merg si la un job de la 8 la 6, dar aleg sa posteze despre aspectele pozitive din viata pentru ca asta aduce like-uri si reactii din partea urmaritorilor.

Telefonul mobil este cel mai utilizat gadget si adesea ne trezim ca trec ore si nu ne-am desprins mana de el. O solutie simpla este ca atunci cand iesi cu familia, prietenii sau singur prin oras sau prin parc sa lasi telefonul mobil in buzunar sau pe masa. Nu incepe sa verifici notificari din 5 in 5 minute sau sa-l scoti sa faci la fiecare 10 minute cate un story.

Invata sa lucrezi cu one tab open. Adesea adunam 20 sau 30 de tab-uri deschise in browser si nu mai stim incotro sa ne impartim atentia. Nu doar ca ne lovim de problema asta, dar si laptopul se va misca mult mai incet fiind nevoit sa ruleze toate acele tab-uri. Solutia este sa ne concentram pe cate un tab pe rand. Daca gasim un articol interesant de citit il putem pune in bookmarks pentru mai tarziu sau chiar sa-l citim pe loc. Daca avem 4 task-uri de rezolvat, abordarea corecta e sa le prioritizam si sa le rezolvam pe fiecare in parte, nu pe toate cele 4 deodata.

De exemplu, site-ul calculatorescu.ro promoveaza ideea de tehnologie ca lifestyle si articolele de pe site se axeaza asupra tehnologiilor care iti pot imbunatatii calitatea vietii. De fapt, tehnologia chiar pentru asta a aparut, pentru a imbunatati calitatea vietii utilizatorilor, dar ideea e sa nu facem abuz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *