Idei de afaceri – creșterea găinilor

Chiar și o mică afacere agricolă poate genera venituri tangibile dacă totul este organizat corect. Legume sau fructe de fermă produse în regim propriu, miere dintr-o stupină particulară, variantele sunt multiple. Acum însă vom spune cum să începeți o afacere cu găini.

Creșterea păsărilor de curte în sectorul privat este o chestiune relativ simplă, deci nu aveți nevoie de cunoștințe profunde, echipamente speciale și foarte mulți bani. Puiul de găină este o pasăre fără pretenții exagerate și toată lumea poate obține venituri din ouă și carne. Mai mult, produsele de țară sunt atât de populare astăzi.

Creșterea puilor de găină pe terenul propriei case este permisă fără a necesita autorizare. Chiar dacă intenționați să vindeți o parte din produsele ce exced consumului propriu, această activitate nu este considerată antreprenorială și nu este supusă impozitelor.

Odată cu creșterea volumului de producție, trebuie totuși să înregistrați afacerea. Înainte de a comercializa bunurile la cumpărător, trebuie să obțineți toate permisele și documentele necesare, care confirmă calitatea produselor puse în vânzare.

Selectarea locației

Nu este dificil să construiți un mic adăpost pentru pui de găină în regie proprie. Poate aveți deja o suprafață de teren adecvată, unde puteți așeza tot ce aveți nevoie pentru a crește primele păsări.

Alegerea echipamentului depinde de ce fel de păsări aveți de gând să creșteți și dacă aveți de gând să acordați atenție reproducției. În orice caz, veți avea nevoie de: locuri de dormit la înălțime, cuibare tip celulă pentru clocirea naturală a ouălor, alimentatoare de cereale și adăpători, rezervoare pentru apă și ustensile de curățare a adăpostului. Dacă decideți să comercializați și pui, vei avea nevoie, în plus, de incubatoare și încălzitoare pentru puii de o zi.

Alegerea furnizorului

Cumpărarea de pui este o modalitate bună de a economisi bani, dar există câteva nuanțe aici. Puii au nevoie de condiții speciale în primele săptămâni de viață și, dacă nu le puteți oferi, veți suferi pierderi. Există, de asemenea, riscul de a dobândi pui de alt sex decât cel comandat, iar atunci nu se poate pune problema creșterii lor.

Găinile ouătoare nu sunt pretențioase în ceea ce privește dieta, deoarece ele mănâncă cereale și alimente vegetale, iar vara își pot găsi singure hrana râcâind pământul în căutarea de râme sau alte insecte. Totuși, veți avea nevoie de suplimente de vitamine, pentru creșterea lor în greutate.

Dacă crescătoria nu are un număr mare de găini, atunci dvs. singur sau împreună cu familia veți putea face față îngrijirii păsărilor. Dacă aceasta crește dintr-o îndeletnicire personală într-o mică fermă de păsări, va trebui să angajați și alți oameni să vă ajute.

Dacă locuiți în apropierea unui oraș, atunci trebuie să căutați clienți acolo. În mediul rural, mulți se ocupă cu creșterea păsărilor de curte și nu vor fi surprinși de produsele dvs., dar locuitorilor orașului le vor plăcea ouăle și carnea păsărilor de curte.

Atu-ul dvs. poate consta nu numai în respectarea condițiilor naturale ale mediului în care cresc păsările, ci și datorită livrării personale a păsării sau ouălor direct beneficiarului final. În plus, gustul superior al ouălor găinilor crescute la curte nu se compară cu cel al ouălor din supermarket, așa că avantajul va fi clar de partea dvs.

Ouăle găinilor crescute în curte sunt cu adevărat sănătoase, deoarece ele întăresc sistemul imunitar. În consecință, veți găsi rapid publicul dvs. țintă și veți obține clienții fideli doriți.

Creditare

În cazul în care nu dispuneți de banii necesari începerii acestei afaceri cu găini, nu vă recomandăm să apelați la bancă, datorită birocrației și condițiilor exigente care tărăgănează acordarea unui credit. Vă recomandăm accesarea unui credit doar cu buletinu, ce poate fi făcut extrem de simplu la orice instituție financiară nebancară (IFN) din țara noastră.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *