Implantarea dentara – o solutie excelenta pentru dintii lipsa

Implantarea dintilor artificiali a devenit astazi norma in societate, deoarece rezolva atat problemele cu protezele dentare, cat si restabilirea zambetului. Cu toate acestea, alegerea unui implant dentar nu este o chestiune simpla si nu toata lumea poate face alegerea corecta pe cont propriu. Multe clinici dentare sunt specializate in anumite tipuri de implanturi, iar alegerea unui implant se face in functie de caracteristicile individuale.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o radacina de titan artificiala care este insurubata in os in locul dintelui lipsa. Titanul are o capacitate fenomenala de a grefa in tesutul osos, si de aceea este utilizat pe scara larga in protetica. Un dinte implantat este format din trei parti: implantul in sine, bontul si coroana. Un bont este un element de legatura care conecteaza implantul la coroana.

Designul este extrem de convenabil prin faptul ca, daca este necesar, bontul si coroana pot fi schimbate, in timp ce implantul insusi, este implantat o singura data pentru totdeauna. Astfel, implantarea dentara este o solutie excelenta pentru dintii lipsa. Astazi, in lume exista aproximativ 2.000 de sisteme de implant dentar.

Pretul pentru un implant dentar in Satu Mare si a bontului depinde de tara de fabricatie, de autoritatea producatorului, de forma sectiunii transversale si a firului, de proprietatile suprafetei materialului, de clinica dentara, precum si de multi alti indicatori.

Tehnologia implantului dentar

Chirurgia implantului dentar nu este atat de dureroasa pe cat ar parea. Nu exista receptori nervosi in tesutul osos, astfel incat toata durerea poate fi asociata numai cu gingia, care este taiata la inceputul procedurii pentru a expune osul. Ca si in tratamentul cariilor, in unele cazuri, calmantele conventionale utilizate in clinicile stomatologice sunt suficiente, insa unele clinici prefera sa utilizeze anestezie generala, care este uneori mai convenabila pentru pacientul care se teme de operatie. Intreaga operatie dureaza de obicei, nu mai mult de o ora.

Etape de implantare dentara

Pentru implanturi dentare, stomatologul efectueaza o gaura in gingie folosind un burghiu special, in conformitate cu forma implantului selectat. Apoi se insurubeaza un dop in implant (in loc de un bont), iar gingia este suturata. Vindecarea gingiilor are loc in 1-3 saptamani, dupa care este necesara o a doua vizita la medic pentru indepartarea suturilor. La cateva luni de la aceasta operatie, implantul este grevat in tesutul osos. Apoi, medicul face din nou o mica incizie in gingie, indeparteaza ciotul si instaleaza asa-numita guma – un element care iese din gingie si are forma unui viitor dinte. Formarea gingiilor dureaza 1-2 saptamani, dupa care se face o distributie si se realizeaza o viitoare coroana. In etapa finala se instaleaza bontul si coroana pe implant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *