Importanta serviciilor de intabulare pentru apartamente

Oricine ar trebui sa stie ca serviciile de intabulare pentru apartamente sunt complementare lucrarilor de cadastru si reprezinta etape esentiale in vederea asumarii in mod public si legal a faptului ca sunteti proprietarul de drept al spatiului respctiv. Astfel ca, fara a detine aceste documente nu aveti cum sa demonstrati actul de proprietate, ceea ce va face dificila orice interventie ce are in vedere proprietatea. Vanzarea sau inchirierea lui, cat si aplicarea pentru anumite fonduri pentru a-l dezvolta nu vor fi posibile pana in momentul in care nu se inscriu datele specifice proprietatii in Cartea Funciara.

De ce este nevoie de servicii de intabulare?

In principal este vorba de inglobarea tuturor informatiilor de baza despre apartament intr-un singur document, cu mentiunea ca este nevoie de revizuirea acestuia de fiecare data cand apare o modificare in ceea ce priveste numele proprietarului, adresa, suprafata, detalii legale, etc.

Acest document este extrem de important deoarece estre prevazut ca fiind obligatoriu prin lege si in absenta lui apartamentul nu poate fi instrainat sau vandut in niciun fel. Astfel ca, este necesara demararea cat mai urgenta a procedurilor de intabulare, pentru a putea avea libertate deplina supra felului in care alegeti sa utilizati imobilul. De asemenea, nu se pot acorda credite bancare sau fonduri atat timp cat nu apartametul nu este intabulat deoarece nu puteti demonstra legal ca sunteti proprietarul de drept.

De asemenea, tot in baza acestor acte se poate asigura atat publicitatea drepturilor reale imobiliare, a drepturilor personale, a actelor si faptelor juridice, precum si a oricaror alte raporturi juridice, prin cartea funciara. De asemenea, ele sunt responsabile si de furnizarea de date specifice, care sunt necesare in vederea unui sistem corect de impozitare, catre institutiile publice ale statului.

Ce documente sunt necesare in vederea intabularii?

Pentru a putea demara actiunea de intabulare a unui apartament sunt necesare copii sau originalul (dupa caz) a actelor de baza precum: cartea de identitate; actul de proprietate; documentatia cadastrala; un certificat fiscal valabil; o declaratie notariala, precum si dovada achitarii integrale a taxei de intabulare si o cerere standard completata si semnat.

In functie de situatia in care se prezinta imobilul se va genera un termen in care va fi finalizata procedura si va veti bucura pe deplin de toate facilitatile unei proprietati intabulate.

De ce sa alegeti Eurosurvey?

Cu o experienta de peste 14 ani si peste 3000 de apartamente intabulate si inscrise in Cartea Funciara, Eurosurvey se pozitioneaza ca fiind una dintre cele mai eficiente firme de realizare a documentatiilor si lucrarilor de cadastru si intabulare. Suntem o echipa de specialisti in domeniu, specializati pe arii diferite. Impreuna reusim sa punem bazele unor proiecte complete de topografie si masurare pe care le realizam in baza unor valori bine inradacinate in filosofia noastra precum: comunicare; implicare, evolutie si profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *