Importanta unui web design responsive

In zilele noastre sa detineti un website cu design responsive a devenit o necesitate datorita evolutiei dispozitivelor mobile. Pe scurt, Web design responsive reprezinta capacitatea unui website de a-si adapta layout-urile in functie de rezolutia display-ului dispozitivului prin intermediul caruia este accesat. Astfel, un site responsive nu va suferi deteriorari pe nici un dispozitiv ( desktop, tableta, telefon ) ci doar se va adapta in functie de dispozitivul utilizatorului pentru a-i oferii o experienta de navigare si vizualizare a continutului cat mai usoara.

Pentru actiunea de creare site web responsive aveti nevoie de 3 elemente principale: griduri fluide, care sunt elementele care redimensioneaza un layout in functie de dimensiunile setate in css, a imaginilor flexibile, care isi modifica dimensiunea ( latimea si inaltimea ) in functie de gridul in care se afla si de media queries, care este un procedeu ce poate incarca diferite stiluri css in functie de rezolutia dispozitivului.

In concluzie, detinerea unui website cu design responsive are un impact foarte mare asupra afacerii dumneavoastra, datorita cresterii de vizitatori prin intermediul dispozitivelor precum tabletele sau mobilele. De asemenea, un lucru esential de care trebuie sa tineti cont este ca Google este influentat pozitiv daca aveti un website responsive si automat o sa fiti mai bine punctat in pozitionarea in cadrul rezultatelor organice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *