La ce ne ajuta operatiile estetice?

Chirurgia plastica cuprinde toate procedurile caracterizate prin reconstructia sau modificarea aspectului sau chiar a formei unei anumite parti ale corpului. Printre cele mai solicitate operatii se numara cele care au ca scop sculptarea, modelarea, dar si reconstructia unei zone a corpului uman. Multe persoane apeleaza asadar la implanturile cu silicon, rinoplastie, liftingul facial, liftingul mamar sau chiar la injectiile cu botox.

Pentru a atinge scopul urmarit, se opteaza pentru operatiile estetice, dar si pentru cele reconstructive. Chirurgia estetica este o ramura a chirurgiei, adresata atat femeilor, cat si barbatilor. Scopul este de cele mai multe ori de a infrumuseta, scop de altfel indeplinit de catre medicul chirurg. Pacientul se bucura la final de o stare de bine, dar si de fericire marcata de cresterea stimei de sine. Imediat ce se imbunatateste aspectul fizic, pacientul isi va recapata increderea in sine, dar si fericirea. Daca o corectie chirurgicala este bine indicata, practicata, dar si urmarita, pacientul va beneficia de o foarte mare satisfactie si se va simti complet transformat fizic.

Trebuie sa stiti ca succesul unei astfel de operatii estetice va depinde mult de cortectitudinea tehnicii folosite, dar si de experienta medicului. De asemenea, reusita operatiei depinde mult si de calitatea materialelor folosite, precum si de particularitatile individuale ale pacientului. Este bine de stiut asadar ca in urma acestei chirurgii plastice, cicatricile inestetice vor fi inlaturate. O astfel de interventie necesita grefe de piele si este foarte important de mentionat ca dupa o astfel de interventie, pacientul isi va recapata sanatatea, precum si increderea in aspectul sau fizic. Isi va putea relua activitatile cotidiene pe care le realiza si inainte de evenimentul neplacut.

Operatiile estetice sunt utile si pentru pacientii care si-au pierdut functionalitatea mainii sau a unui picior. Acestea reusesc  sa-i recupereze pacientului functionalitatea membrelor. De exemplu, in situatia unui accident grav, se poate ajunge chiar si la amputarea unei maini sau a unui picior. Operatia de reconstructie este importanta in acest caz pentru ca ii va reda functionalitatea individului in cauza. Operatia estetica este perfecta in ziua de azi pentru ca societatea pune mare pret pe aspectul fizic. Odata cu schimbarea aspectului fizic, e posibil ca persoanele respective sa capete mai mult respect din partea oamenilor si sa se integreze mult mai usor si din punct de vedere social. Ele vor avea asadar o incredere mai mare in propria persoana, de aceea o astfel de operatie le ajuta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *