Masa de dining

Masa dining este punctul central al casei, unde iti petreci timpul cu familia sau cu cei chemati in vizita in weekend sau de sarbatori. Este foarte important ca aceasta masa sa fie aleasa corespunzator in functie de dimensiunile zonei unde doresti sa o asezi, numarul membrilor familiei si nu in ultimul rand, sa ti cont de stilul care ti se potriveste tie si familiei tale. Trebuie sa ai in vedere ca in zona amplasarii mesei de dining vor sta si scaunele in jurul acesteia.
Forma mesei dining poate fi aleasa in functie de preferintele fiecaruia. Poti opta pentru masa rotunda, patrata, insa cele mai practice sunt cele dreptunghiulare sau ovale care se incadreaza foarte bine in orice stil abordat.
Exista mai multe tipuri de mese dining:
Masa dining extensibila
Cu acest tip de masa poti salva spatiul din sufrageria ta . Ea se poate folosi pe post de masuta de cafea dar poate fi si extinsa in functie de numarul de persoane.
Masa dining fixa
Pentru masa fixa cu numar mare de locuri, este nevoie de un spatiu generos, fiind utilizata de obicei in apartamentele mari sau case. Masa dining fixa poate avea diferite forme, poate fi moderna sau luxoasa, din materiale diverse.
Masa dining pliabila
Masa pliabila este solutia pentru situatiile in care ai nevoie de ea doar pentru anumite evenimente. Daca nu dispui de foarte mult spatiu, aceasta se poate plia si depozita. De aceea masa plianta trebuie sa fie usor de strans, sa aiba roti si o greutate mica.
Alegerea mesei dining in functie de materialul potrivit
Exista foarte multe optiuni in alegerea mesei in functie de materialul din care este confectionata aceasta. Inainte de a lua o decizie finala, trebuie sa te gandesti ce ar fi mai potrivit pentru stilul de viata al tau si al familie tale.
Materialele de confectionare a meselor de dining sunt:
Lemnul
Daca alegi lemnul, pentru o investitie de lunga durata, alege un blat din lemn natural. Lemnul este un material durabil, rezistent si cu aspect frumos. Mesele din lemn se pot reconditiona usor, acestea putand fi vopsite si lacuite. Calitate -pret, lemnul este o investitie foarte buna pe termen lung.
Pal-ul
Acest material este cea mai populara alegere, deoarece Pal-ul melaminat are nevoie de o intretinere minimala. Este un material 100% calitativ, rezistent in timp, la un pret accesibil.
Masa dining cu blat de sticla
Masa de sticla aduce un plus de eleganta si sofisticare decorului . Sticla reflecta lumina, iar acest aspect creeaza o ambianta luminoasa si aerisita. Avantajul unui blat de sticla este ca , acesta fiind un material nonporos, se curata usor si este rezistent la zgarieturi. Sticla se poate sparge doar la socuri mecanice foarte puternice.
O idee inspirata poate fi alegerea unui material care sa fie in contrast cu restul mobilei din sufragerie. Frumosul si comfortul este ceea ce iti da tie starea de bine. Alege ce te face pe tine fericit si multumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *