Mersul pe bicicleta si beneficiile sale pentru copii

Aproape ca nu exista om care sa nu iubeasca mersul pe bicicleta. Acesta reprezinta o activitate 100% sanatoasa, care poate imbunatati circulatia sangelui, poate intari sistemul imunitar, elibereaza endorfine, imbunatateste calitatea somnului si creste capacitatea de concentrare.

Beneficiile mersului pe bicicleta pentru copii sunt mult mai numeroase decat pentru adulti. Tocmai de aceea, este important ca orice prichindel sa invete sa isi tina echilibrul pe o bicicleta de echilibru, dupa care sa invete sa pedaleze pe o bicicleta normala.

De ce sa insisti asupra bicicletei, inca de cand copilul este mic?

Copiii care invata sa mearga pe bicicleta reusesc sa se dezvolte mult mai bine si mai rapid decat cei care nu o fac. Miscarea zilnica pe un astfel de minivehicul, indiferent ca este o bicicleta normala sau una de echilibru, reuseste sa ofere urmatoarele avantaje:

  • Consuma energie, ceea ce ii face pe cei mici sa doarma mai mult si mai bine;
  • Imbunatateste echilibrul si reflexele. Copiii vor invata cum sa ocoleasca obstacole, cum sa franeze si cum sa isi tina echilibrul, chiar si in situatii mai dificile;
  • Antreneaza inima, plamanii, muschii si oasele, ajutand la dezvoltarea corecta a acestora;
  • Imbunatateste coordonarea picioarelor si a mainilor;
  • Este o solutie optima pentru orice copil. Atat cei atletici, cat si cei mai putin atletici se pot bucura din plin de mersul pe bicicleta;
  • Creste gradul de autonomie si de incredere in propria persoana. In momentul in care copilul invata sa pedaleze va avea o senzatie maxima de mandrie;

Mersul pe bicicleta este un obicei cat se poate de sanatos, care incanta copiii de toate varstele si creioneaza povesti de neuitat.

De ce este bine ca mersul pe bicicleta sa fie inceput cu o bicicleta de echilibru?

Pentru a merge pe bicicleta, orice copil trebuie sa invete sa pedaleze si sa isi tina echilibrul. Desi exista biciclete normale cu roti ajutatoare, bicicletele de echilibru sunt mult mai atractive, deoarece copilul are mult mai mult control asupra lor si sunt foarte sigure. Acestea sunt ideale pentru copiii de pana la 5 ani. Dupa varsta de 5 ani, este bine sa se treaca, usor, usor, la o bicicleta normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *