Pret Optimizare SEO in 2020

Pentru ca un website sa aduca un volum mare de trafic in mod constant este nevoie ca pe langa reclama platita (PPC) compania sa se afle in primele pozitii din motoarele de cautare. Pentru acest rezultat va fi nevoie de optimizare SEO astfel incat website-ul sa aiba toate elementele puse la punct.


Spre deosebire de reclama online care aduce trafic in functie de suma investita intr-o perioada dedeterminata de timp, cand vorbim de optimizare SEO pret este cu totul o alta abordare intrucat costurile pentru optimizarea site-ului nu sunt direct proportionale cu volumul de trafic adus. Aceasta optimizare SEO este realizata progresiv dupa care aceasta aduce rezultate o perioada lunga de timp.

Pentru a intelege in ce consta acest pret pentru optimizare site vom imparti costurile cu aceste servicii SEO in functie de tipul de furnizor si contractul aferent serviciilor:

  • Furnizori de servicii SEO care realizeaza optimizarea website-ului sub forma unui abonament lunar pentru serviciile realizate. In acest caz preturile variaza intre 100 € si 500 € in functie de tipul si complexitatea website-ului. Aceste preturi SEO difera si in functie de furnizorul care se ocupa de aceasta optimizare.
  • Companiile care ofera pachete de servicii in care sunt integrate si serviciul de optimizare SEO. 
  • Optimizare SEO cu pret pe ora lucrata – in acest caz preturile variaza intre 10 € si 40 € pe ora.
  • Freelanceri ce ofera servicii de optimizare SEO la pret mai mic decat agentiile web intrucat acestia nu au alte cheltuieli precum chirii, salarii sau alte taxe care se ivesc companiilor. In general freelancerii au preturi cu aproximativ 50% mai mici decat agentiile de marketing online, insa de multe ori acestia nu dispun de resursa umana sau financiara pentru a se adapta la rapid la conditiile de moment.


Se pot afla mai multe detalii in ceea ce priveste nivelul la care se ridica un pret optimizare SEO prin cererea efectiva a unei oferte de pret pentru website-ul dumneavoastra, iar compania in speta va analiza website-ul, iar in urma acestei analize va realiza o oferta de pret optimizare SEO.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *