Profile metalice cornier – pentru consolidari in constructii

Profile metalice cornier  – pentru consolidari in constructii

Un cornier otel este un tip de metal laminat dintr-o sectiune in forma de G, care este realizat dintr-o banda metalica, prin metoda de indoire. Datorita formei sale, este capabil sa reziste la sarcini grele, ceea ce contribuie la utilizarea pe scara larga in toate domeniile. Cornierul de otel este unul dintre varietatile raspandite de profile metalice, utilizate in aproape toate ramurile industriei moderne. Pentru fabricarea unui cornier  fier, se folosesc echipamente speciale de formare a rulourilor. Un profil unghiular este un fascicul  cu sectiune in forma de L, ale carui modificari sunt impartite in urmatoarele grupuri principale: cornier aripi egale, laminat la cald sau fara laminare la cald, cu o lungime de 4-12 metri, utilizat in diferite structuri metalice si cornier cu aripi inegale.

Profile metalice cornier – Pret

Profile metalice cornier poti gasi un magazinul Depo Materiale Constructii, la un pret destul de redus, si, este  unul dintre tipurile de produse laminate care a primit o utilizare pe scara larga in domeniile activitatii economice de diferite tipuri.  In constructii, profilul este utilizat pentru armarea betonului si element al plafoanelor. In industria ingineriei, profilul este  utilizat in ansamblul de cadre si fundatii ale diferitelor structuri.

Domenii de utilizare

Domeniul de utilizare al unui cornier otel, depinde de metoda de fabricatie a acestuia. In structurile clasei A cu un nivel ridicat de stabilitate,  se foloseste pentru structuri de sustinere a cladirilor. In astfel de cazuri se utilizeaza un profil laminat la cald din otel carbon cu un colt exterior exact unghiular, cu o suprafata interioara rotunjita care confera produsului o rigiditate suplimentara. Un cornier laminat la rece, mai putin rezistent, este utilizat pentru cadre si structuri de cadru, de exemplu, deschideri pentru ferestre si usi, a caror stabilitate apartine clasei B – de nivel standard.

Tehnologiile moderne de acoperire extind sfera cornierelor si profilelor metalice si le permit sa fie utilizate pentru produsele care se confrunta cu clima adversa si medii agresive din domeniul medicinei si industriei alimentare. Diferitele tipuri de cornier metalice se impart in functie de dimensiunile sale geometrice. Rezistenta cornierului si capacitatea sa de a fixa greutatea,  depind atat de gradul otelului utilizat la fabricarea sa, cat si de dimensiunile geometrice ale produsului laminat. In functie de dimensiune, intreaga gama de corniere metalice poate fi impartita in mai multe grupuri, cum ar fi, pentru fixarea structurilor simple, pentru fixarea structurilor sub forma de arcuri, pentru structuri constand din aceleasi componente, produse ale caror componente au forme si dimensiuni diferite. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *