Putem înlocui laptopul cu o tabletă și un preț mai mare cu un cod reducere elefant? DA!

Poate o tabletă să înlocuiască un computer?

Când vine timpul să ne reînnoim echipamentele digitale, suntem foarte ezitanți între suporturi. Adesea mai ieftin decât un computer, tabletă cu ecran tactil o poate înlocui?

Punctele țări ale tabletei

Un instrument rapid operațional și intuitiv

Din momentul în care este pornită, o tabletă poate fi utilizată imediat, în timp ce cu un computer durează adesea câteva minute. Un alt punct forțe: intuitivitatea. Două avantaje semnificative într-o lume în care totul trebuie să meargă repede.

Versatilitate incontestabilă

Acest instrument s-a adaptat cu adevărat la utilizarea pe care o facem astăzi de Internet și mai general de ecrane, și anume în principal pentru a consulta e-mailuri, știri, conturi pe rețelele sociale și, bineînțeles, pentru a naviga! Dar pe o tabletă, puteți, printre altele, să ascultați muzică sau să vizionați filme.

Un suport ergonomic

Dacă dimensiunea redusă a tabletei în comparație cu un computer ar putea fi, a priori, un dezavantaj, această caracteristică a contribuit dimpotrivă la succesul său.

La nivel global, vânzările de tablete au crescut de la 40 la peste 220 de milioane de unități pe an între 2010 și astăzi, sau peste 600.000 de tablete vândute pe zi.

Ușor, transportabil aproape peste tot, are și, mai ales, o ergonomie pe care computerul nu o are. În genunchi sau în mâini, indiferent dacă stai în picioare, așezat sau în mișcare: touch pad-ul se adaptează la toate situațiile. Deci întrebarea este, chiar ai nevoie de centimetri în plus?

O interfață simplă, dar fără note false

Echipată cu o configurație simplificată, tabletă nu este mai puțin eficientă. Note, planificare de evenimente, management de proiect, editare de fotografii, suită office: acum poate integra multe caracteristici. Atât de mult încât, chiar și în lumea corporațiilor, ne luptăm!

Că și puncte slabe ale utilizării unei tablete, menționăm:

Conectivitate limitată

Conectivitatea unei tablete este adesea limitată la un singur port USB. Desigur, puteți obține un adaptor pentru a multiplică ieșirile, dar cu ce cost?

Spațiu mic de stocare

În general, cu o tabletă, vă puteți aștepta cel mult la un spațiu de stocare echivalent cu 1 TB sau puțin peste 1000 GB. Nu este rău, ați putea spune. Cu excepția cazului în care aveți multe fișiere de stocat, este posibil să nu fie suficient. Din nou, există opțiunea de a achiziționa o unitate USB pentru spațiu de stocare suplimentar, dar această costă.

Memorie RAM limitată

Mai puțină memorie RAM înseamnă timpi de reacție mai reduși. Dacă aveți mai multe fișiere de gestionat în același timp sau trebuie să lucrați la documente mari, va puteți pierde rapid răbdarea.

O perioadă limitată de utilizare

Utilizarea unei tablete în timp poate fi copleșitoare, mai ales dacă petreceți mult timp în fața ecranului scriind e-mailuri lungi. Dacă da, veți regretă rapid tastatură fizică și mouse-ul.

În concluzie: prețurile unei tablete au scăzut semnificativ de la lansarea lor, mai ales dacă o achiziționați cu un cod promoțional elefant. Făcând un bilanț al plusurilor și minusurilor sale, putem consideră că este la jumătatea distanței dintre smartphone și computer și poate satisface anumite nevoi, în funcție de fiecare utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.