Stop fast food! Sanatatea copiilor este prioritara!

Stop fast food! Sanatatea copiilor este prioritara!

In Romania, cel putin, moda cumpararii produselor semipreparate a aparut la scurt timp dupa revolutia din 1989. Pana in acel moment, cei mai multi dintre romani, stiua doar la nivel pur teoretic de existenta chipsurilor, hamburgerilor si altor mancaruri din aceasta categorie. Cei mai multi fusesera informati de existenta lor prin intermediul filmelor americane, acolo unde, actorii se imbuibau cat era ziua de lunga cu astfel de alimente.

In momentul in care piata s-a liberalizat si in tara noastra, au aparut initial mici intreprinzatori care avand spirit de antreprenori au copiat imediat apucaturile vazute in filme si au inceput sa produca mancarea fast food. Din pacate, din cauza unuie lipse de informari privind efectele negative ale acesteia asupra organismului, tot mai multi romani au inceput sa consume frecvent astfel de alimnte. Primul efect a fost cresterea galopanta a numarul de persoane obeze, urmata apoi de o crestere la fel de impresionanta a numarului de copii cu porbleme reale de greutate.

Sintagma „un copil invata ceea ce traieste” s-a dovedit a fi viabila si in acest caz. Un copil care isi vedea parintii consumand zilnic fast food si fiin crescut in acest spirit, automat facea aclasi lucru. Asa se face ca, in ultimii ani, s-au trezit la viata si organele competente si au decis sa traga un semnal de alarma. Mult prea tarziu sustin adeptii teoriilor consiprationale care sunt de parere ca rau a fost deja facut prin lipsa de informare a romanilor. Dar cine s-ar fi asteptat ca, odata primita mult ravnita liberatte, romanii sa nu stie sa aleaga ceea ce sete cel ami bine pentru ei.

In ciuda numeroaselor campanii de informare, din prezent, numarul copiilor obezi sau cu probleme reale de sanatate ste ingrijorator.

In primul rand, parintii care observa ca odraselel lor au inceput sa se ingrase trebuie sa traga un semnal de alarma si sa spuna: stop! Ceva este in neregula. Fie ca este vorba de mancare nesanatoasa, fie ca este vorba de lipsa de activitati fizice, parintii trebuie sa inteleaga ca sintagma „gras si frumos” nu este valabila.

Mai apoi, parintii trebuie sa apelez la mancarea pregatita in casa. Pentru a schimba obiceiurile alimentare ale copilului il poti invata sa gateasca alaturi de tine. Chiar daca pe urma, in bucatarie, va fi un real dezastru, poti apela la o firma de curatenie din Craiova  sa faca treaba in locul tau, in timp ce tu iti petreci timp de calitate cu copilul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *