Târgul de la Polovragi – organizare ireproşabilă a primarului Gheorghe Epure

Dacă anul trecut adunările publice au fost interzise ca urmare a pandemiei, iată că anul acesta lucrurile stau cu totul altfel şi, cu respectarea anumitor măsuri de protecţie, bâlciurile în aer liber îşi pot desfăşura activitatea. Unul dintre locurile de tradiţie în care se ţin bâlciuri este comuna gorjeană Polovragi, acolo unde an de an, timp de patru zile se adună mii şi mii de oameni pentru a se distra. Autorităţile locale conduse de primarul Gheorghe Epure, s-au ocupat temeinic pentru ca bâlciul care va avea loc între 16 şi 20 iulie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Sute de comercianţi şi mii de oameni au primit cu încântare vestea că anul acesta faimosul bâlci anual „Nedeia de la Polovragi” va avea loc şi după primele două zile oamenii s-au declarat foarte mulţumiţi de modul în care primarul şi autorităţile locale s-au ocupat de organizarea acestui bâlci. Deşi comercianţii şi vizitatorii trebuie obligatoriu să poarte masca de protecţie, acest lucru pare să nu îi fi deranjat prea tare şi mii de oameni au luat cu asalt terasele şi locurile de distracţie din Polovragi.

Primarul Gheorghe Epure a declarat că intrarea se va face pe o parte, iar ieşirea din târg pe altă parte pentru a evita pe cât posibil aglomerările de oameni, iar produsele second-hand vor fi însoţite de un Certificat privind dezinfecţia şi prezentarea pentru vânzare se va face, obligatoriu, numai pe mese. De asemenea, sunt amplasate în mai multe locuri din târg zone de dezinfectare. Pe lângă târgul propriu-zis, în data de 19 iulie la Polovragi, între orele 17:00 şi 19:30 se vor desfăşura anumite evenimente culturale la căminul cultural din localitate, iar apoi se vor muta pe scena din bâlci unde este organizat un spectacol folcloric urmat de un foc de artificii.

Oamenii din Polovragi au declarat că le-a fost dor de un astfel de moment de relaxare şi l-au lăudat pe primarul comunei pentru modul exemplar în care s-a ocupat de organizarea bâlciului ţinând cont de toate aspectele de siguranţă. „Suntem foarte mulţumiţi de organizarea bâlciului. Primarul şi-a făcut treaba foarte bine. Mi-a părut rău că anul nu am putut să avem bâlciul, dar iată că anul ăsta autorităţile locale au reuşit să pună la punct fiecare detaliu pentru a ne putea bucura de bâlci,” – au declarat la unison mai mulţi vizitatori.

Bâlciul Nedeia de la Polovragi se va încheia în data de 20 iulie cu Parada Portului Popular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *