TOP 5 moduri de a-ți decora casa pentru a-ți crește productivitatea

Te gândești să-ți decorezi sau redecorezi locuința și ești în căutarea unei inspirații? Ce ar fi să îmbini utilul cu plăcutul și să obții o locuință prin care să-ți crești productivitatea?

Iată 5 moduri de a-ți amenaja casa pentru a fi mai productiv și relaxat

  1. Decorează-ți casa în așa fel încât să permiți să intre cât mai multă lumină

Lumina naturală este deosebit de importantă pentru productivitatea ta pentru ca ea contribuie la reglarea ritmului intern, secreția de vitamina D și secretarea anumitor substanțe din creier care influențează starea de spirit. Încearcă întotdeauna să te asiguri că, mai ales atunci când lucrezi, încăperea este luminată, de preferabil de lumină naturală. Ea contribuie la apariția serotoninei, denumită și „hormonul fericirii”, dopaminei și  norepinefrinei.

  1. Spații aerisite care să-ți permită să te desfășori cum trebuie

E normal ca uneori să se strângă foarte multe obiecte dragi în casă și să simți că ai nevoie de toate, însă ar fi mai bine să analizezi obiectiv situația și să organizezi totul încât să simți că te poți desfășura cum trebuie prin casă, fără să fii copleșit și obosit de tot ceea ce ai în jur.

  1. Profită de puterea culorilor

Culorile au o putere pe care mulți o trec cu vederea, dar care este prezentă în viețile oamenilor. Folosirea anumitor culori în decorul locuinței tale nu numai că îți va crește productivitatea, dar și starea de bine și gradul de eliberare a stresului. Verdele, de exemplu, e considerat culoarea vieții, liniștii și a speranței. El are un efect de reîmprospătare atunci când ajunge la vedere. Asocierea sa cu natura te va ajuta să te relaxezi și să te simți mai conectat cu aceasta. Dacă ești interesat de un somn de calitate, evită să ai în dormitor culori precum roșu, mov sau maro și optează pentru albastru, galben, verde, portocaliu. Poți citi mai multe despre amenajarea dormitorului pe acest ghid de la Sensodays.ro.

  1. Mesaje inspiraționale

Doar pentru că e de recomandat ca locuința ta să fie spațioasă și minimalistă, nu înseamnă că nu ar trebui să o personalizezi. Folosește în decorarea casei tale obiecte care să aibă însemnătate personală și care să îți dea o bună dispoziție. Folosește mesaje care să te motiveze și inspire. Până la urmă, ține de tine să transformi spațiul în care trăiești într-un adevărat cămin.

  1. Indicii pentru facilitarea obiceiurilor

Ai câteva obiceiuri pe care vrei să le introduci în rutina ta? Cel mai bun mod de a te asigura că le practici este prin a-ți seta anumite indicii care să-ți amintească de ele. De exemplu, dacă ți-ai propus să citești în fiecare seară, ar fi foarte util dacă ai avea întotdeauna o carte pe pernă. Iar dacă ți-ai propus să faci mai mult sport, poți să-ți lași întotdeauna echipamentul la vedere. Dacă ești pasionat de scris, îți poți amenaja chiar un birou unde știi că ai liniște.

Așadar, locuința ta poate fi avansată la un alt nivel. Joacă-te cu texturile și culorile și nu uita să-ți lași tușa personală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *