Vitamina C Lipozomala- beneficii pentru sanatatea ta

Un rol important in dezvoltarea imunitatii il are vitamina C, care contribuie la buna functionare a globulelor albe, poate scurta durata bolii, poate micsora intensitatea simptomelor pentru infectiile cailor respiratorii.

Aceasta vitamina care are un rol foarte important in formarea colagenului, hormonilor, carnitinei si aminoacizilor, este esentiala in procesele de vindecare a plagilor si arsurilor, sustine imunitatea, are rol antioxidant si favorizeaza absorbtia fierului in organism.

De asemenea, este recomandata Vitamina C lipozomala deoarece s-a dovedit stiintific ca aceasta a inregistrat o absorbtie intestinala mai accelerata si protectie sporita a tiroidei impotriva agentilor iritanti fata de Vitamina C clasica.

Beneficii vitamina C

Vindecarea ranilor si a infectiilor

Un studiu a aratat ca ranile si taieturile se vindeca mai repede la persoanele cu un aport mai mare de vitamina C decat este disponibil in mod obisnuit in dieta lor. Acest lucru se poate datora faptului ca vitamina C ajuta la producerea colagenului.

De asemenea, rolul antioxidant al vitaminei C ajuta la repararea tesuturilor si reduce daunele provocate de inflamatie si de oxidare.

Persoanele care au un nivel adecvat de vitamina C in organism sunt considerate a fi mult mai in masura sa lupte impotriva infectiilor decat persoanele cu deficit de vitamina C.

In plus, vitamina C poate ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii acute, in special la persoanele cu malnutritie si la cele expuse stresului.

Vitamina C- impotriva cancerului

Vitamina C poate ajuta la tratarea cancerului. Datorita activitatii sale antioxidante, protejeaza impotriva stresului oxidativ si ajuta la prevenirea oxidarii altor celule.

Reactiile de oxidare produc radicali liberi. Radicalii liberi pot produce reactii in serie, care afecteaza celulele.

S-a constatat ca dozele mari de vitamina C reduc viteza de dezvoltare a anumitor tipuri de tesuturi canceroase.

Alte beneficii ale vitaminei C

  • Sanatatea cardiovasculara – Vitamina C poate dilata vasele de sange, ceea ce ar putea ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima si a hipertensiunii si hipotensiunii arteriale
  • Nivelul de colesterol
  • Cataracta
  • Diabet
  • Anemie- Vitamina C imbunatateste absorbtia fierului in organism
  • Plumbul poate fi eliminat din organism daca exista un aport adecvat de vitamina C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *