Vitamina C Lipozomala in dezvoltarea imunitatii

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara de agentii patogeni cu care intra in contact. Sistemul imunitar este un ansamblu complex de organe, structuri si substante care ofera protectie in fata bolilor si infectiilor.

Expunerea la infectiile comune are un rol important in formarea unui sistem imun puternic. Copiii incep sa raceasca dupa varsta de 6 luni, iar numarul de 7-8 episoade de raceala pe an sunt considerate normale pentru sugari si prescolari. Numarul de raceli scade odata cu cresterea in varsta datorita imunitatii dobandite.

Scaderile mari ale imunitatii apar in cazul unor boli cronice precum cancerul, SIDA, diabetul zaharat, in urma interventiilor chirurgicale sau in anumite tratamente medicamentoase. O scadere semnificativa o intalnim la copii sau varstanici, la fumatori, alcoolici, in cazul stresului psihic sau fizic sau alimentatia necorespunzatoare.

Un rol important in dezvoltarea imunitatii il are vitamina C, care contribuie la buna functionare a globulelor albe, poate scurta durata bolii, poate micsora intensitatea simptomelor pentru infectiile cailor respiratorii.

Aceasta vitamina care are un rol foarte important in formarea colagenului, hormonilor, carnitinei si aminoacizilor, este esentiala in procesele de vindecare a plagilor si arsurilor, sustine imunitatea, are rol antioxidant si favorizeaza absorbtia fierului in organism.

De asemenea, este recomandata Vitamina C lipozomala deoarece s-a dovedit stiintific ca aceasta a inregistrat o absorbtie intestinala mai accelerata si protectie sporita a tiroidei impotriva agentilor iritanti fata de Vitamina C clasica.

Ce sunt lipozomii?

Lipozomii sunt bule microscopice de fosfolipide care incorporeaza in structura lor diferiti nutrienti.

Invelisul fosfolipidic protejeaza nutrientii de actiunea degradativa a sucurilor gastrice si faciliteaza absorbtia lor.

Avantajele formularii lipozomale:

  • Absorbtie pana la 8 ori mai buna decat in cazul formularilor clasice de Vitamina C
  • Asigura astfel niveluri plasmatice mult mai ridicate
  • Nu provoaca discomfort gastric
  • Lipozomii sunt formati din fosfolipide din soia cu rol deosebit de important in buna functionare a sistemului nervos si a intregului organism.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *