Vitamina D – beneficii pentru organism

Este singura vitamina pe care corpul nostru o poate produce, formandu-se in piele la lumina soarelui. Actioneaza ca hormon pentru organism si influenteaza multe functii vitale:

 • Regleaza metabolismul calciului si fosforului
 • Ajuta la mineralizarea oaselor
 • Creste imunitatea

Vitamina D este de fapt o grupa de vitamine solubile in grasimi, doua dintre aceste forme sunt importante pentru sanatatea organismului.

Anotimpurile ( in lunile de vara obtinem mai multa vitamina D), momentul zilei ( 15 minute intre orele 10:00- 15:00 sunt necesare pentru un nivel normal al vitaminei D), poluarea si pozitia geografica sunt factori ce modifica cantitatea de vitamina D produsa.

Cea mai mare parte a vietii noastre ne-o petrecem in interior- muncind, facand cumparaturi, sport, etc. In acelasi timp, 80-90% din vitamina D se face la nivelul pielii prin expunere la soare. Cand ajungem afara la soare, se intampla ca vitamina D sa nu mai poata fi produsa din diferite cauze: vreme rece, corpul ne este prea acoperit de haine sau creme de protectie solara, etc.

Vitamina D aduce numerosase beneficii organismului:

 • Contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei
 • Previne aparitia rahitismului, osteoporozei si fracturilor
 • Asigura o functie neuromusculara normala
 • Are rol in reglarea ritmului cardiac
 • Este necesara pentru buna formare si dezvoltare a creierului si ajuta la optima functionare mentala pe parcursul vietii
 • Stimuleaza activitatea sistemului imunitar
 • Potenteaza functiile pe care le exercita vitaminele A si C in organism
 • Contribuie la prevenirea unor boli autoimune ca : artrita reumatoida, scleroza in placi si bolile inflamatorii intestinale.

Expunere la soare- vitamina D sintetizata la nivelul pielii. Corpul are nevoie de o cantitate suficienta de raze UV pentru a produce vitamina D. Pentru a obtine doza zilnica recomandata este nevoie sa ne expunem zilnic 15 minute la soare intre orele 10:000 si 15:00.

Alimente bogate in vitamina D: peste gras, ulei de ficat de cod, galbenus de ou, ciuperci, etc.

Suplimente alimentare cu vitamina D. Deficitul de vitamina D poate fi compensat prin produse care contin vitamina D.

Pentru a sustine asimilarea de vitamina D in organism, cat mai rapid si eficient, puteti alege suplimentul alimentar Vita-D-Lip.

Produsul VITA-D-LIP Liposomal Vitamin D 4000 IU contine o cantitate ridicata de vitamina D lipozomala, care permite obtinerea unei eficiente sporite in transportul vitaminei D in corp si o biocompatibilitate ridicata.

Produsul este destinat persoanelor adulte care au o cerere crescuta de vitamina D din cauza expunerii insuficiente la soare, care folosesc produse cosmetice cu filtre UV( indeosebi in timpul verii), sau au pielea negricioasa cu continut ridicat de melamina, precum si in perioadele cu regim de insolatie scazuta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *