5 lucruri care trebuie să se regăsească în camera copilului

5 lucruri care trebuie să se regăsească în camera copilului

Amenajarea camerei copilului este un subiect destul de sensibil, de la părinte la părinte. Pe când unii dintre ei își doresc să creeze un univers special pentru cei mici (luând în considerare până și cele mai mici detalii), ceilalți preferă să aranjeze, gradual, toate aspectele din interior. Indiferent de categoria de părinți din care faci parte, există câteva elemente ce nu trebuie să lipsească din camera copilului. Pe lângă aducerea unui plus de confort, acestea îmbogățesc aspectul camerelor, fără să genereze pic de dezordine. Descoperă alături de noi care sunt lucrurile esențiale, precum și locurile în care să le depozitezi în camera micuțului!

Lampa de veghe

În primele zile de la naștere, bebelușii trebuie să urmeze un anumit program de somn, mâncat și jucat. Lucrurile din jurul lui sunt extrem de importante, dat fiind faptul că, în timp, le învață locul și îl ajută să se orienteze. O lampă de veghe este esențială în camera celui mic, pentru ca el să nu se sperie de întuneric în mijlocul nopții. Unii bebeluși se trezesc la ore târzii din cauza unui vis neplăcut sau pentru a-și satisface orice altă nevoie, motiv pentru care o lampă de veghe îl va ajuta pe termen lung.

Pătuț pentru copii

Somnul este extrem de important pentru un adult, calitatea sa determinând liniștea pe timpul zilei. În cazul unui copil, acesta este un parametru esențial. Unul dintre factorii determinanți ai unui somn odihnitor este calitatea pătuțului. Pe piață, există numeroase modele realizate din materiale diverse, la prețuri variate. Din acest motiv, în calitate de părinte vei avea responsabilitatea să găsești un model potrivit, însă extrem de confortabil pentru micuțul tău.

Jucării interactive

Energia copiilor și imaginația debordantă sunt caracteristicile lor principale. Din acest motiv, au nevoie de jucării interactive în mod constant, care să îi solicite și să le stimuleze creativitatea. Pe măsură ce micuții primesc mai multe jucării (fie de la părinți, fie de la prieteni și rude), vei simți tot mai pregnantă nevoia unor cutii pentru depozitare jucării. Cei de la La Petite Armoire au câteva modele ideale, la prețuri imbatabile – și cu motive extrem de jucăușe și atractive pentru cei mici!

Cărți de citit și colorat

Micuții cresc pe zi ce trece, iar camera copilului nu este completă fără un raft plin de cărțile lui preferate de citit și colorat. De aceea, le poți aranja pe un raft superior, unde să nu aibă acces facil pentru a nu se lovi. Pe măsură ce crește și se dezvoltă, poți opta pentru o cutie de depozitare sau un raft inferior, în așa fel încât să poată ajunge la ele singur-singurel.

Covoraș pufos

În ciuda faptului că multe dintre covoarele care au perișori reprezintă locul perfect pentru microbi și alte bacterii, dacă le cureți la intervale regulate, micuțul tău le va putea folosi în mod sănătos. Așa se face că aceste covorașe pufoase sunt ideale pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a se juca pe jos, de unii singuri. Astfel, au parte atât de siguranță, cât și de confort la ei acasă.

Pe măsură ce trece timpul, camera celor mici devine propriul lor univers. De aceea, este de datoria noastră, în calitate de părinți, să le oferim cele mai frumoase amenajări. Doar așa se vor putea dezvolta în mod armonios, fiind constant aproape de familie și de nevoile lor. În cazul în care ai omis unul dintre lucrurile expuse de noi, asigură-te că micuțul tău îl primește cât de curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *