Avantajele achiziționării unui aparat de cafea la birou

Avantajele achiziționării unui aparat de cafea la birou

  25 aug. 2020   ,

La începutul fiecărui an fiscal, toate afacerile, indiferent de numărul de angajați, au aceleași rezoluții pentru anul următor: creșterea productivității, a moralului, retenția angajaților și îmbunătățirea relațiilor cu clienții. S-au scris nenumărate cărți pe această temă și multe studii au dezbătut care sunt condițiile de bază care duc la creșterea productivității în general. Însă detaliile mici, precum instalarea unui aparat de cafea la birou, se află printre acele lucruri care contează cu adevărat!

Așadar, fie că ești un entuziast al espresso-ului italian, că îți place să savurezi o ceașcă de cafea la birou sau că ești administratorul biroului, care a primit acest task, vei găsi informațiile de care ai nevoie pentru alegerea unui espressor!

În orice caz, va trebui să îți pui trei întrebări, înainte de a da start muncii de “detectiv”:

  • Câte persoane consumă cafea la birou?
  • Câte cafele consumă fiecare persoană?
  • Care sunt preferințele consumatorilor? Espresso simplu, cappuccino sau latte?

Dacă alegi un espressor mic, potrivit uzului rezidențial, și ai calculat 20 de persoane care consumă cafea la birou, probabil că aparatul nu va rezista foarte mult. Nu uita să iei în calcul și clienții sau alți vizitatori pe care ii poți delecta cu un espresso!

De asemenea, va trebui să ai în vedere și posibilitatea închirierii unui espressor. Ce înseamnă acest lucru? Multe companii care livrează cafea pun la dispoziția clienților și un sistem de luare în custodie a unui aparat pentru făcut espresso, la birou, în baruri sau recepții de hotel.

cafea la birou

În unele cazuri, închirierea aparatului este gratuită, atât timp cât comanzi un număr de cafele lunar. Pe scurt, dacă ai o companie în care se consumă câte 4-5 cafele zilnic, este mai rentabil să închiriezi un espressor, pe care îl poți folosi gratuit pentru prepararea celei mai gustoase cafele la birou! În plus, scapi de stresul de a comanda săptămânal cafea din alte surse!

În schimb, pentru un birou cu doar câteva persoane sau pentru uz la domiciliu, este indicat să îți achiziționezi un aparat de cafea capsule, de capacitate redusă, care se integrează foarte bine și în spațiile mici ca dimensiuni.

În funcție de cafeaua ta preferată, te poți orienta și în alegerea espressorului pentru birou. De exemplu, dacă preferi espresso-ul italian, precum illy sau LavAzza, va trebui să te orientezi către un aparat cu capsule de cafea, acesta fiind unul dintre cele mai bune moduri de livrare și împachetare din prezent. În schimb, dacă preferi cafeaua vieneză, precum Julius Meinl, alege un espressor clasic.

Indiferent de alegerea pe care o faci în privința instalării unui aparat de cafea la birou, este important să ai în vedere și următoarele:

  • Dacă preferi să închiriezi un aparat de cafea, asigură-te că citești bine contractul și că nu există clauze ascunse;
  • Unele aparate cu capsule au un compartiment dedicat pentru lapte, astfel că pot prepara și alte băuturi automat, precum macchiato, cappuccino etc.;
  • Pentru birourile cu mulți angajați, poți lua în considerare și varianta luării în custodie a mai multor aparate de cafea. Astfel, poți instala unui în sala de conferințe și unul în bucătărie, din motive practice;
  • Verifică dacă firma care îți livrează aparatul îți asigură și mentenanța necesară;
  • Bucură-te de o nouă zi de lucru, savurând o ceașcă de cafea savuroasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *