Care sunt 10 cele mai întâlnite beneficii ale uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale sunt obținute din extragerea esenței din diverse plante, prin diferite metode: distilarea prin aburi sau presarea la rece.  Pe înțelesul nostru, putem spune că uleiurile esențiale reprezintă “esența plantelor”. Acestea sunt folosite de mii de ani ca soluții naturale în multe afecțiuni și se bucură de o popularitate rară, datorită eficienței de care dau dovadă.

Uleiurile esențiale doTERRA au o puritate de 100%, adică sunt obținute exclusiv din seva plantelor. Pentru a-ți face o idee mai clară despre acțiunea lor, astăzi îți voi vorbi despre câteva beneficii pe care majoritatea uleiurilor le au:

 1. Beneficiile uleiurilor esențiale pe plan emoțional
 • Proprietăți calmante

Cu structuri chimice unice, fiecare ulei are anumite beneficii pe care le duce utilizatorului. Capacitatea de a calma și ameliorarea stările de anxietate care apar din varii motive sunt specifice uleiurilor de Lavandă, Tămâie (Frankincense), Eucalipt și Geranium doTERRA. Pune câteva picături în difuzorul preferat și întinde-te pe canapea. Senzațiile de relaxare pe care le vei trăi se vor resimți pe toate planurile din viața ta.

 • Proprietăți de stabilizare ( mindfulness – arta de a trăi în momentul prezent)

În viața de zi cu zi putem avea parte de multe momente grele, în care simțim că responsabilitățile ne copleșesc. Corpul răspunde prin ridicarea nivelului de cortizol ( hormonul stresului), care duce la rândul lui la gânditul în exces a anumitor situații asupra cărora suntem răspunzători. Uleiul Esențial de Paciuli este special pentru cei care își doresc să treacă peste acest ciclu de întâmplări, nu foarte productive pentru viața noastră. Patchouli doTERRA sprijină persoanele care vor să trăiască într-o stare completă de prezență. Îi invită la echilibru pe cei ce se simt fără energie și care caută să scape de corp prin preocupări spirituale sau alte forme de distragere.

 • Proprietăți energizante

De-a lungul unei zile ne putem simți adeseori fără energie să mai ducem la bun sfârșit toate sarcinile pe ziua respectivă. În momentele de genul, uleiurile esențiale de citrice (Lemon, Grapefruit, Green Mandarin, etc. ) sunt foarte eficiente, deoarece ne energizează și revigorează mintea și corpul. Câteva picături adăugate în apă sunt suficiente pentru a avea o zi de succes.

 • Proprietăți de reînnoire

Pentru persoanele care au tendința de a trăi în trecut, uleiurile Lime, Cypres doTERRA ajută la a face pace cu tot ce s-a întâmplat și a privi înainte. 

 • Proprietăți de gestionare a emoțiilor

Corpurile noastre trec printr-o serie de emoții și stări fizice pe întreaga durată a unei zile, iar uleiurile esențiale ne pot ajuta să ne gestionăm emoțiile și să menținem starea de bine. În acest caz, utilizarea uleiului de Cimbru (Thyme doTERRA) este recomandată, deoarece este unul dintre cele mai puternice uleiuri esentiale care curăță corpul emoțional dar ajută și la abordarea sentimentelor care au fost îngropate multă vreme. Pătrunde adânc în corp și suflet în căutarea negativității nerezolvate.

 1. Beneficiile uleiurilor esențiale pentru sănătate
 • Proprietăți de calmare și curățare a pielii

În vremurile străvechi, când medicina nu era atât de dezvoltată și la îndemâna tuturor, oamenii foloseau uleiurile esențiale și părțile de plante ca remedii naturale la o mulțime de afecțiuni. Melaleuca, Magnolia Touch, sunt câteva uleiuri potrivite pentru tratarea iritațiilor ocazionale ale pielii, pentru acnee și pentru hidratarea și curățarea în profunzime a tenului. De asemenea, aceste uleiuri sunt frecvent întâlnite în compoziția cremelor, loțiunilor și a parfumurilor.

 • Stimularea digestiei

ZenGest sau Ginger doTERRA sunt prietenii în care putem avea încredere totală atunci când simțim că digestia noastră nu funcționează la fel de bine ca de obicei. De asemenea, pot fi utilizate înainte de o masă mai copioasă.

 • Efect Antioxidant

Juniper Berry, Ylang Ylang și Black Pepper doTERRA sunt doar câteva dintre uleiurile esențiale potrivite pentru cei ce își doresc o piele și un organism veșnic tânăr. Adaugă-le în creme, loțiuni, ia-le în capsule vegetale sau adaugă-le în rețete culinare, după bunul plac.

 • Efect Antiinflamator

Uleiul esențial de Piper Negru, Lavandă, Tămâie, Ghimbir pot fi utilizate pentru a reduce inflamațiile articulare sau musculare. Difuzează câteva picături sau aplică direct pe zona dorită și masează.

 • Susțin sănătatea sistemului imunitar

Utilizarea uleiurilor esențiale se asociază tot mai des cu beneficiile acestora asupra sănătății. Menținerea unui sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului este foarte important pentru organismul uman, deoarece acesta acționează ca o barieră atunci când corpul este atacat cu tot felul de bacterii sau microbi. Adaugă în băutura preferată 3 – 4 picături de uleiuri de citrice, Ghimbir, Cuișoare, etc. sau ia periodic un amestec de uleiuri esențiale puse într-o capsulă vegetală și vei reuși să-ți păstrezi un organism puternic.

Pe lângă beneficiile pe plan emoțional și al sănătății, unele uleiuri esențiale pot fi adăugate în mâncăruri, pentru a le potența aroma sau în diferite rețete dulci, pentru a obține un gust unic, de neuitat. Cele mai folosite astfel de uleiuri sunt: Oregano doTERRA, Turmeric, Lemon, Grapefruit, Green Mandarin, etc. 

În concluzie, Uleiurile esențiale oferă o varietate de beneficii și fiecare persoană se bucură de o experiență unică asociată utilizării uleiurilor esențiale. Din fericire, diversitatea uleiurilor esențiale le transformă într-un mijloc util de menținere a stării de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.