Friteuze profesionale potrivite, pentru alimente rapid prăjite

Dacă ești proprietar de unitate HoReCa, în special de restaurant tradițional sau chiar de fast food, probabil că ești conștient cât de mult efort necesită să fii atent la toate dorințele clienților și cât de puțin timp ai la dispoziție pentru a realiza acest lucru, mai ales atunci când există foarte multe comenzi de onorat.

Friteuze profesionale de calitate, pentru un spor de productivitate

Când trebuie să gătești pentru multă lume, a avea niște friteuze profesionale de ultimă generație reprezintă un mare avantaj în bucătăria oricărei astfel de unități de alimentație publică.

Sunt niște dispozitive de bucătărie ideale la care poți să prăjești rapid și corect cartofi pai, chifteluțe, pește, gogoși, multe alte preparate.

Cu toate acestea, trebuie să știi că nu e lucru ușor să cumperi exact acea friteuză profesională care îți trebuie, cu atât mai mult cu cât ele sunt de diferite tipuri și capacități.

Factorii importanti de luat în considerare, atunci când îți cumperi o friteuză profesională pentru restaurant

În situația ideală în care bucătăria este una de dimensiuni generoase și dacă ai foarte multe comenzi de onorat, o friteuză de podea, de volum mare, te poate ajuta să economisești mult timp.

Deoarece ai o capacitate mai mare, o să poți să gătești o cantitate generoasă de alimente prăjite dintr-o dată.

O asemenea investiție presupune însă ca inițial să scoți destul de mulți bani din bugetul firmei, dar poți să fii convins că ea îți va fi de mare ajutor în munca ta zilnică.

Costurile pe termen lung trebuie și ele să fie luate în considerare, deoarece în funcție de tipul de alimentare al modelului de friteuză ales, cu energie electrică sau cu gaz va trebui să suporți și niște cheltuieli suplimentare.

Așa cum îți imaginezi, gazul rămâne deocamdată cea mai ieftină opțiune. Nu uita nici de uleiul de prăjit, care costă și el.

Cum se curăță o friteuză profesională?

Dacă friteuza este mai mare, angajatul care face această operațiune trebuie să se înarmeze cu multă răbdare! E de la sine înțeles că va avea mai mult de igienizat, decât dacă ar fi vorba de o friteuză de mici dimensiuni.

Pentru că friteuzele profesionale sunt niște echipamente HoReCa utilizate frecvent în cursul zilei pentru prăjirea rapidă a unei mari varietăți de alimente, este normal ca ele să fie curățate cu regularitate.

Ce-i drept, curățarea unei friteuze nu este întotdeauna cea mai grozavă îndeletnicire.

Cu toate acestea nu trebuie să omiți acest aspect: orice friteuză trebuie să fie ținută în curățenie impecabilă, nu doar pentru a nu deveni un pericol din punct de vedere sanitar, ci și pentru că doar așa aromele mâncării prăjite vor fi cele originale.

Va trebui să schimbi și uleiul la anumite intervale de timp pentru a curăța echipamentul cu adevărat corect.

Ce friteuză profesională merită să cumperi?

Răspunsul nu este ușor de dat. O friteuză bună nu este cea mai nouă, nici friteuza în trend, ci aceea de care ai tu, în mod particular, nevoie.

O friteuză profesională pe gaz costă mai puțin, decât una similară electrică, lucru demn de luat în seamă, dacă friteuza este destul de mare, mai ales că un asemenea echipament cu poziționare pe podea presupune deja mai multe costuri suplimentare.

Ca avantaje, putem spune că o friteuză cu alimentare pe bază de gaz se încălzește de obicei mai repede și la temperaturi mai ridicate, decât o friteuză electrică. Oricum, alimentarea cu energia electrică fiind mai degrabă întâlnită la friteuzele de capacitate mai mică.

Dacă deții o cantină sau un fast food care livrează un număr mare de comenzi la domiciliu, merită să o ai o friteuză mare. Deci alege una pe gaz, dacă o poți racorda la acest sistem de alimentare.

La friteuzele electrice avantajul este că se pierde mai puțină căldură, temperatura este constantă, deoarece elementele de încălzire sunt scufundate în ulei, iar timpul de recuperare între ciclurile de prăjire este mai rapid.

Intră pe tcromania.com și analizează modelele de friteuze profesionale propuse de TC Romania Crown Cool, pentru că în mod sigur vei găsi un echipament potrivit pentru unitatea ta din toate punctele de vedere (dimensiuni, tip de alimentare, reglaje, fiabilitate).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *