Să-mi tund sau nu câinele? Asta întreabă mulți timișoreni!

Cauți un salon bun ce oferă servicii de tuns câini în Timișoara? Nu ești singurul în această situație.

Este vară, caniculă, iar cățeii de companie, asemeni oamenilor, suferă la greu de căldură. Mai ales acele rase de câini care au blana foarte deasă, cu fire lungi, au o mare problemă în această perioadă din an.

Stăpânii lor, dorind ca să îi ajute, uneori iau măsuri extrem de radicale și îi tund sau chiar îi rad la piele. Singuri sau apelând la cineva care afirmă că se pricepe la acest lucru.

Evident este o greșeală foarte mare, chiar dacă acela că are realizează operațiunea îi liniștește pe proprietari spunându-le că nu va fi nicio problemă pentru animalele lor de companie dacă rămân fără blană și seamănă cu niște monștri din filmele de groază.

Vrei să scurtezi blana câinelui tău? Apelează la un salon serios precum Chic Dog, unde există specialiști adevărați și în niciun caz nu îți vor rade cățelul la zero din comoditate sau nepricepere în domeniul veterinar.

De ce nu este bine ca să tunzi la zero câinii care au blana lungă și deasă?

De regulă, o blană canină cu fire lungi, moi, deschise la culoare, captează aerul și creează un strat izolant. Așa se face că animalul are o blană care ține de cald iarna, iar vara răcoare.

Stratul superior al părului servește ca o protecție mecanică pentru piele și protejează relativ bine împotriva razelor de soare directe.

Drept urmare, prin raderea la piele vara a unui astfel de câine, îl privezi de mecanismul său natural de apărare împotriva razelor ultraviolete, ceea ce poate să determine apariția dermatitei solare, precum și a altor afecțiuni ale pielii pe care trebuie să le eviți cu orice preț dacă ții cu adevărat la prietenul tău lătrător.

Mai mult decât atât, o tunsoare canină greșită poate să conducă și la alopecie!

Această boală, spun medicii veterinari, este cel mai adesea genetică. Dar au nevoie de un impuls pentru a apare. Tocmai astfel de tunsori foarte scurte sau la zero sunt un ghiont care declanșează astfel de patologii la câinii de companie.

Nici acum alopecia nu este pe deplin înțeleasă, dar se presupune că prin tunderea foarte scurt sau la zero a blăniței câinelui se perturbă alimentarea cu sânge a foliculilor de păr.

Chiar dacă animalul are noroc și părul îi va crește relativ repede, există o mare probabilitate ca structura firului de păr să se schimbe radical.

Ea va deveni mai slabă, nu va mai lăsa aerul rece departe de piele și nici nu va mai fi în măsură ca să respingă razele soarelui.

Așadar, deși un stăpân de bună-credință vrea ca să își ajute prin tunderea/raderea blăniței cățelul de companie, se poate întâmpla contrariul.

Dacă vrei totuși ca să îți tunzi câinele, acordă preferință unei tunsori cu foarfecele, nu cu mașina de tuns, iar lungimea părului rămas trebuie ca să aibă cel puțin doi centimetri și jumătate lungime.

Acest lucru va oferi șansa ca blana să crească așa cum a fost, fără modificări periculoase de textură.

 Cum poate un câine să treacă peste canicula verii?

Acesta trebuie să aibă locuri în care se poate ascunde la umbră, iar dacă este un “câine de bloc” și îi place ca să doarmă pe gresie, puteți cumpăra și o rogojină specială pentru răcire și să așezi un prosop umed pe ea.

Asigură-te că are mereu în bol cu apă curată disponibilă.

Este esențial pentru câini scoși la plimbare ca stăpânii că aibă o sticlă cu apă cu capac care se dublează ca un vas de băut pentru aceștia.

Există și boluri de apă portabile care pot fi umplute dintr-o sticlă obișnuită.

Dacă câinele respiră puternic și limba îi devine mai lungă, oferă-i imediat apă.

Unor câini este place să se joace toată ziua și o fac precum copiii, fără să își dea seama că așa se supraîncălzesc.

Puteți cumpăra și monta chiar și o piscină pentru copii în curte, așa încât cățelul să se poate răcori la discreție, să se bălăcească pe săturate, dacă stați la casă.

Soluții există așadar.

Iar dacă o să intri pe chicdog.ro o să găsești și răspunsul la întrebarea: “La ce frizerie canină din Timișoara pot să merg cu prietenul meu lătrător?”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *